Gourmettalk s vôňou leta

 Gourmettalk s vôňou leta

 

Leto sa nám nezadržateľne blíži a je to veru cítiť. Nielen na počasí, ale aj na akciách. Čo dobré sme zažili a čo nás ešte čaká? Prečítajte si najnovší Gourmettalk.

 V Považskej Bystrici sa zišli tí najlepší z najlepších šéfkuchárov.

Minulá sobota patrila grilovaniu. Gurmáni z celého Slovenska a vyznávači zdravej prípravy jedla v keramickom vajíčku sa zišli, aby si užili degustačné chuťovky od tých najlepších.

Big green egg

Napriek tomu, že akcii konkurovala veľká gastronomická udalosť v hlavnom meste, na účasti to nebolo cítiť. Nonšalantná nálada sa niesla celým podujatím, ktoré naozaj veľmi príjemne voňalo. V pripravených stánkoch sa varilo a Jaroslav Žídek, Ivan Rusina, Martin Záhumenský, Peter Ďurčo i ďalší profesionáli dokazovali, čo všetko sa dá vo vajíčku pripraviť. Od štrúdlí, cez výborné rebierka, po panenku, či burgre.  Inšpirácie tam bolo na rozdávanie a rovnako aj skvelého jedla.

Big green egg

Big green egg

Podujatie otvoril Dušan Divko, konateľ spoločnosti, povedal pár milých slov a prenechal deň už len na voľnú zábavu a degustáciu. Musíme uznať, že akcia bola skutočne veľmi vydarená a tešíme sa zas o rok!

Big green egg

Bratislava zažije dobový piknik

Zoberte si deku po babičke, vyvetrajte piknikové košíky, pohľadajte kolky či badmintonové rakety, mobily nechajte doma a strávte príjemný deň tak ako naši starí rodičia v časoch svojej mladosti. V sobotu 24. júna od 12:00 do 21:00 hod. sa Medická záhrada prenesie v čase o pomyselných 100 rokov do minulosti a Bratislavský dobový piknik inšpirovaný obdobím rokov 1900 – 1950 privíta návštevníkov programom plným autentických hudobných zoskupení, možnosťou nechať si spraviť dobovú vizáž, fotoateliérom či večernou tančiarňou pod hviezdami v duchu swingu. Ako organizátori hovoria: “Chceme do súčasnosti preniesť nostalgickú atmosféru doby, kedy dámy chodili v elegantných klobúkoch a páni boli gentlemanmi.“. Bolo zvykom, že cez víkendy chodili rodiny doobeda piknikovať do prírody, poobede na čaj o piatej do kaviarní v mestských záhradách a večer na tančiareň pod holým nebom na terase viechy.

program Bratislavský dobový piknik

Text: Kávičkári

Foto: organizátori podujatí

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Portál Kávičkári.sk vznikol v roku 2011 ako priestor pre všetkých nadšencov a milovníkov pôžitkov - dobrej kávy, jedla, zaujimavých miest a podujatí. Počas desaťročia pôsobenia priniesol stovky zauijímavých informácii, v ktorých sa rozoberala káva, slovenské pražiarne kávy, výrobcovia produktov, majitelia a prevádzkovatelia reštaurácii, šéfkuchári, ale i pomoc celému segmentu HoReCa.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články