Hviezdoslavovo gurmánske menu

 Hviezdoslavovo gurmánske menu

 

Hotel plný príbehov a jeho reštaurácia ponúka delikátne menu.  A veru aj chuťové poháriky Hviezdoslava by ostali omámené. Myslíte si, že nie?  Tak presvedčte tie svoje spolu s nami. Dobrú chuť!

reštaurácia Poézia

1.Studená višňová polievka s jogurtom a goji

Suroviny: višne 400g, škorica, klinčeky, mlieko 0,6l, smotana 0,4l, cukor 180g, jogurt, goji, múka 50g, citrón, soľ

višňová polievka s goji

Postup: Vo vode si uvaríme klinčeky so škoricou, po pol hodine scedíme a do odvaru pridáme višne. Varíme 20 min. Pridáme mlieko, cukor, smotanu a prevaríme. Dochutíme citrónom a zaprášime múkou. Rozmixujeme ponorným mixérom a prepasírujem. Podávame vychladené s jogurtom a goji.

višňová polievka s goji

2.Teľacia panenka v prosciutte na karfiolovom pyré s králičím konfitom

Suroviny: teľacia panenka 600g, soľ, tymian, prosciutto 100g, karfiol 400g, cibuľa 100g, olivový olej 0,5l, víno 0,1l, maslo 50g, králičí chrbát 100g, demiglace, mrkva 1ks, vajce 1ks, mandľová strúhanka, zeleninový vývar 0,2l

Teľacia panenka v prosciutte na karfiolovom pyré s králičím konfitom

Postup: Panenku osolíme, okoreníme, obalíme v prosciutte a bylinkách, varíme 2 hodiny. Králika osolíme, okoreníme, pridáme bylinky a konfitujeme v olivovom oleji. Mäkkého králika natrháme, vytvarujeme guličky, ktoré obalíme vo vajíčku, mandľovej strúhanke a vypražíme. Na oleji orestujeme cibuľku, pridáme karfiol, zalejeme vývarom dusíme do mäkka. Vymixujeme na hladké pyré a zjemníme maslom. Podávame s demiglace omáčkou.

Teľacia panenka v prosciutte na karfiolovom pyré s králičím konfitom

3.Pomarančový panfait s ovocným créme fraiche

Suroviny: vajcia 3ks, smotana 0,2l, cukor 210g, vanilka, pomaranče 500g, Créme fraiche 0,1l, jahody 100g

Pomarančový panfait s ovocným créme fraiche

Postup: Vajcia vyšľaháme v 1/2 cukru nad parou do hustej peny. Pridáme vanilku, vyšľahanú šľahačku. Z cukru a pomarančov urobíme pyré, ktoré prepasírujeme a pridáme do šľahačky. Všetko spolu premiešame metličou a dáme do mrazáku na 2 hodiny. Z créme fraiche, cukru a jahôd urobíme krém, ktorým naplníme košíčky, kroré sme si pripravili z lístkového cesta. Podávame spolu s panfaitom.

Pomarančový panfait s ovocným créme fraiche

Recepty pre dnešné Nedeľné varenie pripravil šéfkuchár hotela Boutique Hotel Hviezdoslav ****, Stano Semaňák.

šéfkuchár Stano Semaňák

Text: Augustína Markocsyová

Foto: Ondrej Bobek

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Guťka Markocsyová

Pôžitkárka, instaguru a organizačný mozog celého portálu. Naša Guťka plánuje všetky cesty, fotenia i články. A vďaka jej citlivému oku je výsledná podoba článkov taká, aká je. I sociálne siete také, aké sú.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články