NEDEĽNÉ VARENIE – JARNÉ GRILOVANIE

 NEDEĽNÉ VARENIE – JARNÉ GRILOVANIE

 

S príchodom jari načerpávame aj novú energiu. Dnes sme si však pre vás pripravili recept, ktorý bude inšpiráciou nielen počas jari ale počas celej grilovacej sezóny. Na to aby sme si vychutnali lahodné chute grilovaného jedla, potrebujeme hneď niekoľko inšpiratívnych ingrediencií. A tou najhlavnejšiou je samozrejme kvalitný keramický gril Big Green Egg, ktorý ponúka hneď niekoľko ďalších zázračných funkcií. 

big-green-egg

Vegetariánsky recept pre 4 osoby.

Čas:

  • predpríprava 20 minút
  • Príprava 20 minút

Suroviny: 2 veľké cukety

Plnka: 50 g hríbov (šampiňóny, ideálne dubáky),100 g špenátových listov, 2 ks šalotky, 2 strúčiky cesnaku, 6 vetvičky tymianu, 100 g feta, 2 lyžičky slnečnicového oleja, 4 lyžičky píniových orechov, soľ, korenie.

Ak chcete môžete do náplne pridať namiesto tofu, nakrájané tigrie krevety, ktoré si pripravte grilované alebo restované na cibuľke s jemno nakrájanými hríbikmi (šampiňóny) a zamiešajte s kozím a modrým syrom.

cuketa

Príprava: Zapáľte drevné uhlie v Big Green Egg, vložte konvEEGtor a teplotu vyregulujte na 200 °C. Súčasne si nachystajte plnku. Najemno nakrájajte hríbiky, šalotku, cesnak, špenátové listy, tymian a fetu na kocky(1×1 cm). Do Big Green Egg vložte liatinový kotlík, nechajte nahriať slnečnicový olej a restujte hríbiky pár minút do zlatohneda. Následne pridajte do kotlíka nakrájaný špenát, šalotku, cesnak, píniové oriešky a pokračujte v restovaní pokiaľ sa špenát nestiahne. Potom osoľte, okoreňte a zmiešajte s tymianom. Obe cukety prekrojte na polovicu. S lyžičkou vydlabte jadierka. Osoľte, okoreňte a vložte prekrojenou stranou liatinový rošt. Zatvorte kupolu a grilujte cca 3 minúty, následne cukety pootočte o 45° a pokračujte v grilovaní, tak sa na cuketách vytvorí pekný diamantový vzor. Vyberte ugrilované cuketové polky z Big Green Egg. Naplňte ich pripravenou plnkou a posypte kockami fety. Vložte naplnené polovičky cukety naspäť do Big Green Egg, zatvorte kupolu a pokračujte v grilovaní cca 10 minút, pokiaľ sa cuketa vrátane plnky nezmäknú.

Big green egg Slovensko

Dobrú chuť!

cuketa

Recepty pre dnešné Nedeľné varenie sme pripravili v spolupráci Big Green Egg Slovensko.

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Portál Kávičkári.sk vznikol v roku 2011 ako priestor pre všetkých nadšencov a milovníkov pôžitkov - dobrej kávy, jedla, zaujimavých miest a podujatí. Počas desaťročia pôsobenia priniesol stovky zauijímavých informácii, v ktorých sa rozoberala káva, slovenské pražiarne kávy, výrobcovia produktov, majitelia a prevádzkovatelia reštaurácii, šéfkuchári, ale i pomoc celému segmentu HoReCa.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články