centralna klubovna bratislava

Nedeľné varenie – na chlapskú nôtu

Po zdravých receptoch a delikátnych chuťovkách dnes potešíme chlapov. Pripravte si pivo a v pozadí si pustite i dobrý šport. Dnes je to dovolené, vďaka receptom z Centrálnej Klubovne.

 

 

centrálna klubovňa

 

Nebudeme si nič namýšľať, tu vládnu v kuchyni chlapi a je s nimi veselo. Tradičné jedlá v novom šate pripravujú rýchlo a hostia si k dobrému pivu nevedia nič lepšie predstaviť. Už ste hladní? Tak poďte si s nami pripraviť tak trošku nezvyčajný obed.

 

centralna klubovna

 

1. Pečené špikové kosti s chrenom

 

SUROVINY: Špikové kosti 1,5kg, soľ 50g, chlieb poplanuch 1ks, šalotka 70g, červená cibuľa 70gr, čerstvý chren 200gr,

Bylinková omáčka: olivový olej 0,5dlc, kyslé uhorky 50g, 1 strúčik cesnaku, petržlenová vňať, pažítka, ligurcek, soľ, korenie, šťava z citrónu

POSTUP:

Hovädzie špikové kosti vložíme do vriacej posolenej vody, varíme pozvoľna 30 minút. Kosti po uvarení vyberieme na plech a pečieme do zlatista pri teplote 200 stupňov cca 7-10 minút. Podávame s cesnakovými hriankami, s jemno nakrájanou šalotkou,  červeňou cibuľou,  strúhaným čerstvým chrenom a bylinkovou omáčkou pripravenou z nasekaných byliniek, olivového oleja, rozotreného cesnaku, nasekanej kyslej uhorky, citrónovej šťavy, soli a korenia.

 

špikové kosti s chrenom

 

2.  Sekaná s prívarkom

SUROVINY:

Sekaná: bravčový bôčik 400g, hovädzí krk 200g, bravčová sieťka 100g, cibuľa 100g, cesnak 20g, mlieko 1dlc, toastový chlieb 150g, horčica plnotučná 20g, lístky tymianu, vňate a pažítky, soľ, rasca mletá, čierne korenie

Prívarok: cibuľa 50g, cesnak 10g, mrkva 50g, zemiaky 700g, vývar 3dlc, smotana kyslá 50g, smotana sladká 100g, ocot, soľ, korenie, muškátový orech, cukor

Zemiakové tehličky: zemiaky 0,5kg, bravčová masť 50g,

Vajcia: 4ks

 

bravčová sekaná s prívarkom

 

POSTUP:

Bravčové a hovädzie mäso zomelieme. Ochutíme soľou, čerstvým cesnakom, mletou rascou,

na jemné kocky nakrájanou cibuľou, dijonskou horčicou. Pridáme celé vajcia, na kocky

nakrájaný opečený toastový chlieb a toastový chlieb namočený v mlieku. Do takto ochutenej

zmesi pridáme nasekané bylinky, listy petržlenovej vňate a pažítku. Poriadne vymiesenú zmes

plníme do bravčovej sieťky, zarolujeme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov, po

dobu 20 minút.

Vajcia: Pozvoľna varíme cca 2-3 min na hniličku.

Zemiakové tehličky: Pripravíme z očistených zemiakov, ktoré orežeme do tvaru obdĺžnika, varíme v osolenej vode

s bobkovým listom, celým cesnakom, rascou a korením. Pred podávaním opekáme na rozpálenej masti.

Prívarok: Na rozohriatom masle opečieme na jemné kocky nakrájanú žltú cibuľu, plátky cesnaku,

mrkvu nakrájanú na väčšie kusy a chvíľu restujeme. Pridáme koreniny ako bobkový list, celé

čierne korenie, nové celé korenie a čerstvý kôpor. Pridáme zemiaky a zalejeme vývarom.

Varíme do zmäknutia, následné sa snažíme z prívarku povyberať všetky koreniny a celú zmes

vymixujeme do hladka ponorným mixérom. Zjemníme kyslou a sladkou smotanou a

dochutíme kryštálovým cukrom, prevareným kvasným octom, mletým cesnakom, bielym

mletým korením a čerstvo nastrúhaným muškátovým orechom.

 

TIP: Namiesto kvasného octu môžeme použiť vodu z kyslej kapusty na dochutenie.

Servis: Sekanú servírujeme položenú v prívarku. Ozdobenú opečenými zemiakmi,

vylúpnutým uvareným vajíčkom a natrhaným čerstvým kôprom

 

.IMG_4076m

 

Menu pripravil Tomáš Sika a jeho tím a pre fotenie ho navaril šéfkuchár Centrálnej Klubovne Marek Baus.

 

Marek Baus Klubovňa Bratislava

klubovna

 

Foto: Ondrej Bobek pre Kávičkári.sk

 

Facebook Comments

Mohlo by sa vám páčiť

Mohlo by vás zaujímať

Prihlásiť sa k odberu

Facebook

Instagram

Pán Barista☕️👌🏻.
Napriek tomu, že vyštudoval poľnohospodársky manažment, viac ako 7 rokov pracoval v kaviarniach za barom a stal sa z neho profesionálny barista. Ako tak plynul deň za dňom, začal i premýšľať o svojej vlastnej kaviarni. Rok zhromažďoval všetky svoje nápady, myšlienky a vízie, aby v jeden deň mohol otvoriť dvere svojho podniku. Podnikať v Michalovciach je odvaha a v zrekonštruovanej budove bývalej nemocnice, kde sídlila ambulancia i garáž pre sanitky, ešte väčšia. Majiteľ kaviarne “U Baristu”, Miroslav Škovránek.
#novypost #kavickarisk #ubaristu #kavezdar #miroslavskovranek #michalovce #slovensko #kava #coffee #zazitokzpitiakavy #prisalkekavy #rozhovor #interview #latteart #sutaze (link v bio) @ubaristu
🎅🏼 Mikulášska dobrota 🎅🏼
#kavickari #kavickarisk #mikulas #dobrota #maliny #mak #dezert #sladke #kavickarskecesty #vianoce #atmosfera #sweets #delicious #foodstyle #foodlover #details #photo #christmastime #tasteofchristmas 🎄👌🏻😋 #crowneplazahotel #crowneplazabratislava #peterdudas #nedelnevarenie #recept (nájdete na našom webe) #recipe #inspiration #inspiracia
Príbeh Severného Spiša a čokolády. 🍫
Dávny príbeh minulosti ožíva. Čokoláda, mňam, kto z nás by ju nemal rád. Na svete je už dlho. Viete však kde jej čarovný príbeh začína? Na naše územie ju priniesla veľká milovnička tejto čarovnej suroviny. Bola to samotná Mária Terézia, kráľovná z rodu Habsburgovcov. Na Severný Spiš do hradu Ľubovňa ju priniesla ďalšia silná žena Mária Jozefa. Jej sladký príbeh s čokoládou ako aj príjemné posedenie dnes prináša Nestville Chocolate v Hniezdnom. 
#novypost #kavickarisk #cokolada 🍫#kava ☕️#bazzara #nestvillechocolate #hniezdne #spis #severnýspiš #rodina #priatelia #pribeh #cokolady #bonbony #ovocie #sladkosti #dezerty #zakusky #horucacokolada 😋 @nestvillechocolate (link v bio)
Nedeľné Varenie- adventné menu.🎄⭐️❄️ Na adventnom venci dnes zasvieti druhá svieca. Čarovná atmosféra Vianoc sa blíži. Vychutnajte si ju spolu s nami aj na tanieri. Sviatočné menu si pre nás pripravil šéfkuchár Hotela Pod Lipou, v Modre – Harmónii Marcel Bugaj.
#novypost #newpost #kavickarisk #kavickari #nedelnevarenie #hotelpodlipou #harmonia #modra #recepty #recipe #advent #menu #inspiracia #inspiration #vianoce #christmas #christmastime #marcelbugaj #chef #cuisine #food #foodstyle #cooking #foodlovers 🎄⭐️🎁 @hotelpodlipou (link v bio)
Piatok je ako stvorený na 🍸😍.
#piatok #kavickari #kavickarisk #drink #relax #friday #vecer #night #inspiration #inspiracia #kavickarskecesty #piatokvecer #farby #colorfull #liviano #livianorestaurant
Hotelu sme ako rodina dali srdce.❤️ Rodina Hanuliaková si splnila svoj sen a vytvorila moderný hotel v srdci Malej Fatry. Samotný nápad postaviť hotel vznikol v hlave majiteľa hotela pána Jozefa Hanuliaka, ktorý sa dlhé roky venuje stavebnej činnosti. Inšpiráciu čerpal niekoľko rokov najmä vo svojej práci  a cestovaní po svete.  Cesta k vysnívanému hotelu nebola jednoduchá, no opäť sa držal svojho hesla “Všetko sa dá, len treba chcieť”. Na projekte najskôr pracoval sám, potom sa k nemu pridala aj dcéra Kristína  a spoločnými silami vytvorili miesto s rodinnou atmosférou, kde vládne harmónia a srdečnosť. So sympatickou spolumajiteľkou Kristínou a marketingovou manažérkou Máriou sme sa porozprávali.
#novypost #kavickarisk #villageresorthanuliak #malafatra #hotel #hotels #familyhotel #biznis #hotelierstvo #gastronomia #hanuliak #belá #zilina #prisalkekavy #rozhovor #interview #kavickari #kavickarskecesty #inspiracia #inspiration 👌🏻😊 link v bio.
U Baristu @ubaristu v Michalovciach.☕️
Otvoriť si kaviareň nie je jednoduché. A je to jedno, či je to na západe, alebo v inom kúte nášho krásneho Slovenska. 🇸🇰Napriek tomu však o prevádzkach na východe trošku polemizujeme a akosi podvedome od nich očakávame menšiu kvalitu, než na západe, kde je omnoho väčší konkurenčný boj. A keď sa povie Michalovce, asi nikto z nás by neočakával tak kvalitný podnik, ako si otvoril jeden šikovný a mladý barista, Miro. So skromným názvom, “U Baristu”. ☕️☕️☕️
#novypost #kavickarisk #kavickari #ubaristu #kavezdar #kaviaren #michalovce #slovensko #kava ☕️#kolaciky #barista #latteart #interier #interierdesign #detail #coffee #coffeelove #coffelovers ❤️#coffeeart #kavickari #kavickarskecesty 👌🏻😊 (link v bio)
Nedeľné Varenie - Pripravené s láskou. 😍❤️
Blížia sa najkrajšie rodinné sviatky roka. 🎄Sú to tie chvíle, keď si za stôl sadne celá rodina a vychutná si tradičné jedlá, ktoré sú na tieto výnimočné okamihy pripravené s láskou. Túto magickú prísadu nielen do sviatočného jedla pridáva aj Peter Frolo, šéfkuchár rodinného hotela Village resort Hanuliak. Vychutnajte si ich spolu s nami. ⭐️
#novypost #kavickarisk #nedelnevarenie #villageresorthanuliak #belá #malafatra #hotel #slovakhotel #slovakia #cuisine #culinarium #steak #pštros #pyré #priprava #preparation #recepty (link v bio) #recipe #inspiration #chef #sefkuchar #peterfrolo #detail #kavickarskecesty #kavickari #delicious #food #foodstagram #foodart #foodstyling 😍 @village_resort_hanuliak