Nedeľné varenie plné farieb a leta

 Nedeľné varenie plné farieb a leta

 

Leto je v plnom prúde, slnko svieti, teplota na teplomeri stúpa a my sme si pre vás pripravili jedlá plné farieb. Na svoje si prídu fanúšikovia ľahkých a chutných jedál, ktoré vás zasýtia a potešia nielen vaše chuťové poháriky, ale aj zrak žiarivými farbami leta servirovanými na tanieri. Dobrú chuť!

La Reunion

1. Grilovaný kozí syr s brusnicami a chrumkavým toustom

Suroviny na dve porcie: kozí syr s plesňou 180g, brusnice 60g, červené víno 0,1 l, cukor kryštál 30g, toustový chlieb 120g, celé farebné korenie 10g

La Reunion Trnava

Postup: Pripravíme si redukciu brusníc s červeným vínom a cukrom. Červené víno, brusnice a cukor dáme spolu do panvice, privedieme do varu a redukujem až kým  nedosiahneme hustejšiu konzistenciu. Na gril si dáme toustový chlieb, ktorý opečieme z oboch strán. Kozí syr dáme na rozpálený gril, okoreníme čerstvo namletým korením a grilujeme z oboch strán, až kým nie je mäkký na dotyk, no stále si zachováva svoju konzistenciu. Podáva spolu s brusnicami a chrumkavým toustom.

La Reunion kozí syr s brusnicami

2. Paradajková polievka s bazalkou a parmezánom

Suroviny na dve porcie: cibuľa žltá 50g, biele víno 0,1 l, cukor kryštál 30g, lúpané paradajky 200g,bazalka čerstvá 10g, olej 0,1 l, parmezán 40g, smotana  0,05 l, soľ, farebné korenie

La Reunion paradajková polievka

Postup: Na rozpálenom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme cukor,  necháme jemne skaramelizovať a pridáme biele víno. Po 2 minútach pridáme lúpané paradajky, čerstvú bazalku, soľ, korenie a necháme prevariť 30 minút. Polievku rozmixujeme, v prípade potreby dochutíme a podávame s nastrúhaným parmezánom. Na záver jemne dozdobíme smotanou.

Paradajková polievka s bazalkou a syrom

3. Rukolovo- špenátové rizoto s restovanými cherry paradajkami a parmezánom

Suroviny na dve porcie: Carnaroli ryža 200g, listový špenát 200g, rukola 200g, cherry paradajky 70g, šalotka 1ks, parmezán 100g, biele víno 0,15 l, čierne korenie, soľ, olivový olej 0,1 l, maslo, zeleninový vývar

La Reunion rukolové rizoto

Postup: Do veľkej panvice s vysokým okrajom nalejete olivový olej a orestujem v ňom na drobno nakrájamú šalotku. Pridajte ryžu a za stáleho miešania ju pražte cca 4 minúty. Pridáme rukolu, špenát, jemne premiešame a podlejeme bielym vínom. Ked je víno takmer odparené podlievame ďalej už len zeleninovým vývarom. Pravidelne rizoto premiešavame a podlievame vývarom až kým ryža nie je hotová. Zrnká ryže by mali byť uvarené al dente. Tesne pred dokončením pridáme nakrájané orestované cherry paradajky, soľ, korenie a nastrúhaný parmezán a plátok masla. Nasleduje rýchle miešanie, až kým rizoto nedostane  krémovú konzistenciu. Rizoto naservírujeme na tanier a zľahka posypeme nastrúhaným parmezánom.

La Reunion rukolové rizoto servírovanie

Recepty pre dnešné Nedeľné varenie pre nás pripravil team z La Reunion – Coworking&caffe v Trnave.

La Reunion

Text: Augustína Markocsyová

Foto: Ondrej Bobek

 

 

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Guťka Markocsyová

Pôžitkárka, instaguru a organizačný mozog celého portálu. Naša Guťka plánuje všetky cesty, fotenia i články. A vďaka jej citlivému oku je výsledná podoba článkov taká, aká je. I sociálne siete také, aké sú.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články