Pri šálke kávy

Sýpka Andrej Križan a Tibor Čepec

Sny si treba plniť

Priateľstvo je v živote dôležitá vec. O to viac, ak sa rozhodnete podnikať v gastronómii. Andrej Križan a Tibor Čepec do toho išli spoločne. S nadšením, množstvom nápadov a predovšetkým s odhodlaním. V decembri 2016 otvorili v Cíferi kaviareň s názvom Kafe Sýpka.

Čítajte ďalej
Zuzana Kovaľová

Prebudila ducha Prvej dámy Tatier

Je to len pár mesiacov, odkedy sa opätovne otvorili brány Prvej dámy Vysokých Tatier. Pre riaditeľku, Zuzanu Kovaľovú, je každý deň v Hoteli Lomnica prejavom zodpovednosti, ktorú si váži. Porozprávala nám o jeho povstaní, ktorým hotel prešiel ako bájny vták Fénix. Aj napriek tomu, že to nebolo jednoduché, spomína na to s úsmevom. A dnes sa na tomto magickom mieste spolu so svojim tímom pokračuje v písaní jej príbehu.

Čítajte ďalej
Tiago Vigano

Dajme šancu mladým

Hovorí Tiago Vigano, riaditeľ trenčianskeho hotela Elizabeth. „Sme najväčší hotel v Trenčíne, menšie prevádzky sledujú za aké ceny predávame. Nehodlám poškodzovať biznis,“ dodáva rodený Brazílčan, ktorému sa Slovensko stalo domovom.

Čítajte ďalej
Purista

Purista: Príbeh lahodných koláčikov pre tie najfajnovejšie jazýčky

Mária Krišová a Karol Ryník sú dvaja príjemní mladí ľudia, ktorých okrem spoločnej domácnosti spája aj vlastný biznis. Napriek mladému veku už stihli vytvoriť a „rozbehnúť“ kaviareň, bistro a cukrársku výrobu tých najfajnovejších koláčikov. Svojich zákazníkov nenazývajú inak, ako „hostia“, na prácu v kaviarni si vytvorili vlastný manuál a v rozhovore sa skvele dopĺňajú. A nebojte sa, ako tvrdia, ich koláčiky nie sú z inej planéty, iba si dávajú veľký pozor na suroviny, ktoré do nich dávajú.

Čítajte ďalej
Jaroslav Žídek

Jaroslav Žídek: V pití kávy som Talian

Hoci má českú národnosť, u nás na Slovensku sa necíti ako cudzinec. Ako vraví, keďže sa narodil v Česko-Slovensku, je tu vlastne doma a asi mu to určil osud. Nikdy neuvažoval o žití v zahraničí, pretože už jazda medzi Prahou a Bratislavou dáva zabrať. Jaroslav Žídek je od februára šéfkuchárom v hoteli Grand Hotel River Park a nám prezradil aj to, prečo nevarí bryndzové halušky.

Čítajte ďalej
Big Green Egg

Z Považskej Bystrice poskytuje Slovákom servis Michelinovských šéfkuchárov

Slnečné lúče sú konečne teplejšie a dni dlhšie. Príjemné jarné počasie aj zmena času na letný nám naznačujú, že už čoskoro budeme tráviť oveľa viac času v prírode a na čerstvom vzduchu. Je predsa také príjemné vyjsť na terasu či do záhrady a vychutnať si deň! A k letnej sezóne samozrejme patria barbeque party a grilovačky s rodinou a priateľmi.

Čítajte ďalej
Konštantín Balun Vinyl

Atmosféra sa nedá kúpiť

Začať podnikať, to chce naozaj odvahu. Konštantín Balun ju našiel už vo svojich 20 rokoch, kedy si otvoril v Prešove svoju vlastnú prevádzku Vinyl. Študoval dizajn, neskôr na vysokej škole zas manažment, no dva roky na to sa vybral vlastnou cestou. Popri štúdiu vždy brigádoval a pracoval. Lásku ku gastronómii má v srdci už od malička. V jeho umeleckej duši už zostane navždy.

Čítajte ďalej