Zasnežený januárový gourmettalk

 Zasnežený januárový gourmettalk

Konečne sme sa dočkali. Zem je prikrytá bielou perinou a vydala sa na oddych. Každopádne my nezaháľame a pripravili sme si pre vás niekoľko noviniek zo sveta pôžitkárov. A v tomto prípade aj toho nášho.

Majstrovstvá Slovenska pokračovanie

Majstrovstvá Slovenska BARISTA 2016 sa túto sezónu rozdelili na dve časti. Už tento víkend bude v Banskej Bystrici pokračovanie z jesene, a to s kategóriami LATTE ART a BREWERS CUP, ktorý sa na Slovensku uskutoční vôbec po prvýkrát v histórií najmä za pomoci partnera z Poľska – HARIO (PL). Víťazi, rovnako ako pred dvoma mesiacmi v Nitre súťažia o miestenku s letenkou na svetové majstrovstvá v Šhangaji a Dubline. Ak nemáte program na víkend a máte chuť na dobrodružstvo, zážitok a skvelú kávu, tak už viete kam sa vybrať.

Viac info na: Facebook Majstrovstiev Slovenska v baristike

 

majstrovstva slovenska v baristike

 

HORECA PRO 2016

Už 11.2. 2016 sa v priestoroch bratislavského hotela Gate One uskutoční už druhý ročník gastronomickej výstavy pre B2B segment. Návštevníkov čaká množstvo skvelých tém od odborníkov zo Slovenska i Čiech – medzi prednášajúcimi budú majitelia úspešných hotelov, reštaurácií, kuchári, someliéri, vinári, marketingoví i personálni odborníci. Citlivo zostavený program sa bude snažiť zodpovedať všetky otázky profesionálov. Okrem prednášok sa na vás tešia aj vystavovatelia, u ktorých budete môcť ochutnať rôzne produkty (víno, pivné špeciály a destiláty).

viac info na: http://www.horecapro.sk/

 

horeca pro vystava

 

Nový redizajn

Po necelých dvoch rokoch od nášho vzniku sme sa rozhodli pre radikálnejší redizajn. Opustili sme blogovú formu a snažili sme sa nášmu magazínu vtlačiť originálnejší a veríme, že aj príjemnejší vzhľad. Kvalitu článkov však redizajn nijako neovplyvní, rovnako ako fotografie. Nakoľko sme sa stretávali častejšie s tým, že sme blog a nie magazín, chceli sme to (priznávame, je to veľmi alibistické 🙂 ) dať na poriadok :). S touto výzvou sa nám snažil pomôcť náš kamarát Miško Hornický, ktorý okrem toho, že je šikovný grafik, má aj skvelý blog Mealujemto.sk.  Ak sa vám páči, napíšte nám, ak nie, rovnako sa nebojte prejaviť, radi na sebe ešte popracujeme.

 

kavickari.sk magazin

 

Nový kávičkár

Začiatkom decembra obohatil našu redakciu nový člen, ktorý sa už úspešne zaraďuje do nášho kolobehu. Mamina (inač zakladateľka nášho portálu, Simona), ho už učí ako sa robí dobrá káva a náš dvorný fotograf Ondrík, zas ako sa narába s foťákom. Veríme, že naše redakčné bábo obohatí náš portál a prinesie tak aj svoj pohľad na dobré podniky. Odteraz si teda budeme trošku viac všímať aj tie baby – friendly.

 

robenie kavy kavickarikavickari babo

 

 

 

Foto: Ondrej Bobek, archív firiem

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Portál Kávičkári.sk vznikol v roku 2011 ako priestor pre všetkých nadšencov a milovníkov pôžitkov - dobrej kávy, jedla, zaujimavých miest a podujatí. Počas desaťročia pôsobenia priniesol stovky zauijímavých informácii, v ktorých sa rozoberala káva, slovenské pražiarne kávy, výrobcovia produktov, majitelia a prevádzkovatelia reštaurácii, šéfkuchári, ale i pomoc celému segmentu HoReCa.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články