Bistro Mondieu v Bratislave: Flirtík s Čoko Šanel

 Bistro Mondieu v Bratislave: Flirtík s Čoko Šanel

Keby žila Parížanka v Bratislave, kam by asi chodila na zdravý obed? Kde by si dala lahodný dezert? A dostala zdravý fresh? Mondieu, to je ale ťažké! Alebo možno ani nie…

 

mondieu

Na rohu ulíc, tam kde sa Ventúrska vplieta do Pánskej, vznikol podnik príznačne nazvaný Mondieu. Vládne mu nežná Čoko Šanel, ktorá na hostí dohliada zo steny. Ukrytá je pod klobúkom, aby si zachovala tajomnosť i šarm. Veď ako sa na pravú Francúzku patrí.

 

mondieu

Celý podnik sa nesie v príjemnom retro štýle, ktorý narastá na obľube v celej Bratislave. Zemi vládne mozaiková dlažba, ktorá sa miestami stáva dominantnou a premietla sa aj do obrazu, v ktorom býva slečna Čoko.

 

Mondieu Bratislava

Mondieu patrí medzi menšie chutné podniky, no jeho kapacitu v lete zvyšuje terasa. Avšak do vnútra sa oplatí pozrieť. Ak nie nadobro tam zostať. Najmä keď je vonku čoraz chladnejšie…

 

mondieu

Na sedačkách sedia prevažne ženy, čo je dobrá správa pre všetkých slobodných mužov. Môže za to prevažne zloženie Menu, ktoré je zamerané na ľahkú a výživnú stravu z kvalitných surovín. Ten, kto trpí rôznymi intoleranciami, sa v Mondieu určite naje. Odporúčame výborné proso so zeleninkou, domáce i raw koláče, či zdravé freshe.

 

mondieu

Ponuku dopĺňajú kvalitné vína, makrónky i káva pripravovaná na luxusnom stroji Cimbali. To treba vidieť!

 

mondieu bratislava

mondieu bratislava

 

mondieu bratislava

Pokiaľ si chcete  vychutnať príjemný obed, či pokojný večer, vyberte sa na degustáciu. Snáď budete spokojní, rovnako ako my.

 

mondieu

 

 

Foto Ondrej Bobek pre Kávičkári.sk

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Portál Kávičkári.sk vznikol v roku 2011 ako priestor pre všetkých nadšencov a milovníkov pôžitkov - dobrej kávy, jedla, zaujimavých miest a podujatí. Počas desaťročia pôsobenia priniesol stovky zauijímavých informácii, v ktorých sa rozoberala káva, slovenské pražiarne kávy, výrobcovia produktov, majitelia a prevádzkovatelia reštaurácii, šéfkuchári, ale i pomoc celému segmentu HoReCa.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *