Gourmettalk

kempinski

Gourmettalk: Vďaka šéfkuchárovi Grand Hotela Kempinski spoznali Slovinci chuť Tatier

Aké jedlá by pripravil slovenský kuchár, keby mal možnosť našu kuchyňu prezentovať hosťom v prímorskom mestečku v Slovinsku? My odpoveď na túto otázku už poznáme. “Tatranské menu” od šéfkuchára Grand Hotela Kempinski High Tatras Miroslava Zamišku vyzerá takto – marinovaná foie gras s domácou egrešovou marmeládou, slovenská tradičná polievka demikát a marinované jelenča na červenom víne. Tieto a aj ďalšie jedlá, ktoré pripravoval spolu s Jaroslavom Matlákom a pastry chefom Martinom Gaňom, mohli ochutnať hostia počas posledného prázdninového víkendu v Kempinski Palace Portorož, ktorý sa nachádza na slovinskom pobreží Jadranského mora, neďaleko „perly“ slovinskej Istrie – mesta Piraň a len dve hodiny od Benátok.

Čítajte ďalej
Zlaté Zrnko

Gourmettalk – súťaž štyri zlaté zrnká

My kávičkári si vieme „čas“ vychutnávať. Preto sme sa spoločne s najoceňovanejšiou slovenskou pražiarňou Zlaté Zrnko v rámci Great Taste Awards, rozhodli priniesť vám (ne)tradičnú chvíľu kúzelných zlatých zrniek práve počas leta. Skoro ako počas Vianoc, keď by každý z nás najradšej vlastnil tri kúzelné oriešky.

Čítajte ďalej
Mark face and body

Voňavý, zelený a pulzujúci. Tento čaj nehľadajte vo svojej šálke.

Ak patríte k milovníkom kávy či čaju, určite máte dôverne blízke rituály, ktoré vám pôžitok z pitia ešte viac umocňujú. Zapnutie kávovaru hneď po prebudení sa, hrnček po babičke, káva na terase so sladkou maškrtou alebo rýchly hlt cestou do kúpeľne. Drobnosti, ktoré si vlastne už ani neuvedomujete a robíte ich celkom automaticky, no žiadna kaviareň ani žiadny hotel vám ich ničím nenahradí. Rozmýšľali ste niekedy nad tým, že ak vás dokáže pitie kávy či čaju nabudiť zvnútra, aké účinky môžu mať na vašu pokožku a telo? 

Čítajte ďalej
Škola čaju Dilmah

Gourmettalk – Škola čaju Dilmah

Dovolíme si tvrdiť, že naše znalosti z oblasti kávy a jej prípravy sú na viac než základnej úrovni. Chuť po vzdelávaní a objavovaní nových chutí je však pre nás výzvou. Nesmierne sme sa potešili, keď nám do redakcie „pristála“ pozvánka do Školy čaju Dilmah v Prahe. Nielen, že sme objavili čaro nového nápoja, ale získali sme aj exkluzívny rozhovor so zakladateľom firmy Dilmah. Ale o tom, potom.

Čítajte ďalej