MARK scrub a kávičkári

Jarný gourmettalk nielen so šálkou plnou kávy.

 

Po dlhšom zimnom leňošení sme sa rozhodli znovu priniesť novinky zo sveta gastronómie. Aj keď teraz pomerne nezvyčajné… Veď nechajte sa prekvapiť.

Vyskúšali sme kávový peeling

Sme milovníci lahodnej kávy. Zvyčajne si ju vychutnávame v podnikoch s neobyčajnou atmosférou zo štýlových šálok. Na jar sme sa však rozhodli vychutnať si kávu na úplne inom mieste, s úplne inou atmosférou, kde sme kávičkovali tak, ako nikdy predtým.

Mark Scrub

Mark scrub

Robusta s kokosovým, mandľovým olejom, hnedým cukrom, morskou soľou. Teraz si asi hovoríte: Čo to pijete? Nie, nepijeme, degustujeme vďaka pokožke. Vyskúšali sme totiž MARKa, kávový píling, vyrábaný na Slovensku. Medzi jeho ďalšie zložky patria esenciálne oleje, ktoré scrubu dodávajú vôňu. Vybrať si môžete kávový peeling MARK scrub s vôňou kávy, čokolády, kokosu, citrusu, alebo pepermintu. Prípadne scrub určený špeciálne na tvár s účinnými zložkami Tea tree a Jojoba. Veru, takúto „dobrotku“ vám nepripraví žiaden barista.

scrub MARK

Mark Scrub

Netradičný spôsob degustácie si môžete vychutnať aj vy, a to priamo vo svojej kúpeľni. MARKa nanesiete na vlhkú pokožku a jemne ho do nej vmasírujete. Nechajte ho pôsobiť 5 minút a potom opláchnete. Hýčkať budete nielen svoje telo ale aj tvár. Kávový peeling bojuje s nedokonalosťami pokožky, akými sú akné, celulitída, strie, exzém , či suchá pokožka. Je 100% prírodný. Okrem toho, že vašu pokožku zbaví odumretých čiastočiek, hydratuje ju a vyživí. Vaša pokožka bude po jeho použití jemná, svieža a krásne voňavá.

Mark scrub

Kávičkári testujú Mark Scrub

MARK scrub

Ak si mýslite, že MARK je čisto ženskou záležitosťou, mýlite sa. Je určený aj pre pánov. Po náročnom tréningu alebo dlhom dni v práci ,môžu páni dopriať relax svojmu telu pomocou kávového peelingu s čokoládovo-peperminotovou vôňou. Kofeín zlepšuje cirkuláciu krvi a zbavuje pleť toxínov. Káva je naozaj zázrak. Nielen, že vás dokaže nabudiť z vnútra, vie vás prebudiť i zvonka.

MARK scrub

Víťazi súťaže o MARK-a : Ola Becker, Zuzana Peknušová, Elena Soliková

Grand Hotel River Park varí so Židekom

Bratislavský Grand Hotel River Park má nového šéfkuchára. Od februára ním je Jaroslav Žídek. Gastronómiu v hoteli plánuje viesť v priateľskej a rodinnej atmosfére. Jaroslav Žídek vystriedal na poste šéfkuchára Igora Čehyho, ktorý viedol hotelovú reštauráciu RIVERBANK ako aj celkovú gastronómiu v hoteli od mája 2015. Jaroslav Žídek je zodpovedný nielen za chod reštaurácie, ale aj za zostavovanie banketového menu a jedál na konferencie, súkromné party či svadby. Nové fungovanie gastronómie v hoteli a reštaurácie RIVERBANK bude podľa neho postavené na sezónnych surovinách. Menu bude tvoriť podľa vlastného hesla: „Čo chutí mne, to môžem ponúknuť aj mojim hosťom a naopak, čo mi nechutí, to nenavarím ani im.“

Jaroslav Židek

Text: kávičkári

Foto: Ondrej Bobek, Grand Hotel River Park

Facebook Comments

Mohlo by sa vám páčiť