Letná serenáda

 Letná serenáda

Letné počasie sa nám už poriadne rozbehlo a často nás odrádza od akejkoľvek zvýšenej aktivity. To by však bola škoda, lebo cez leto sa stále niečo deje. Aké sú novinky vo svete gastronómie? Vychutnajte si najnovší Gourmettalk.

 

Gurmán Fest

Bratislava znovu ožije, a to vďaka festivalu dobrého jedla. Festival chuťových pohárikov sa rozprestrie v areáli petržalského Závodiskaod piatka 19. 6. do nedele 21. 6. 2015. Svoje degustačné menu odprezentuje 26 vybraných reštaurácií z celého Slovenska a variť bude až 68 šéfkuchárov z 9-tich krajín. Kuchári predvedú svoje umenie priamo na tanieri a tí najznámejší v rámci programu na pódiách festivalu sa podelia aj o svoje vedomosti, predvedú svoju zručnosť, prezradia svoj recept…

 

Gurmán fest

 

Coffee Fiesta

Už druhý ročník tejto vydarenej akcie sa bude konať v krásnom slovenskom meste, Banská Bystrica, už 22.6. do 28.6. Celý týždeň sa bude na Námestí SNP v Banskej Bystrici točiť okolo vynikajúcich slovenských či svetových kávičiek. Do Coffee Fiesta sa zapojilo zatiaľ osem prevádzok, všetky sa nachádzajú priamo na Banskobystrickom námestí. Od 22.6. do 25.6. sa v niektorých prevádzkach budú pripravovať rôzne alternatívne prípravy kávy, v iných si zase budete môcť vychutnať kávovú špecialitu vytvorenú práve pre tento týždeň. 26.6. sa v týchto prevádzkach ukážu známe osobnosti nielen z Banskej Bystrice, ale aj z celého Slovenska, ich úlohou bude dve hodiny obsluhovať zákazníkov a celý výťažok z predaja kávy pôjde občianskemu združeniu Svetielko nádeje. 27.6. a 28.6. sa v Záhrade- centre nezávislej kultúry budú konať baristické súťaže, v sobotu to bude súťaž o najlepšieho bystrického baristu a súťaž s názvom Brewers cup. V nedeľu bude zas súťaž o celkovo najlepšieho slovenského baristu. Okrem iného sa môžete tešiť aj na prezentáciu výborných slovenských či svetových pražiarní káv.

 

coffee fiesta logo

 

Pohlreich Selection

Potten & Pannen – Staněk a šéfkuchar Zdeněk Pohlreich, rešpektované špičky vo svojich odboroch, pripravili špeciálnu kolekciu značkového kuchynského riadu pod názvom Pohlreich Selection. Cieľom tejto spolupráce je poukázať na to najlepšie z najlepšieho a dať tak odborníkom i kucharskym nadšencom do rúk dokonalé nástroje, na ktorých kvalitu sa môžu absolútne spoľahnúť.  Pavel Staněk, spoluzakladateľ Potten & Pannen – Staněk, tvrdí: „Pohlreich Selection není pro nás, pro pana Pohlreicha ani pro značky Zwilling, Bamix, Mauviel, Peugeot nebo Woll typickým „marketingovým počinem“. Jde o společný dlouhodobý projekt, který se zakládá na vzájemné důvěře, porozumění a sdílení stejných hodnot: úctě k řemeslné kvalitě, důrazu na vysokou užitnou hodnotu a nadšení pro krásu. Jsem na Pohlreich Selection opravdu pyšný a přeji si, aby naše zákazníky inspirovala k vaření plnému radosti.

 

 

Pohlreich_Selection_Category

 

 

 

 

Úspech slovenskej medoviny

 

V rámci 16. ročníka najväčšieho a najdôležitejšieho potravinárskeho veľtrhu v Číne SIAL China 2015 bolo medovinárstvo Apimed so svojou Staroslovanskou medovinou svetlou® vybrané ako finalista SIAL Innovation Award. Spomedzi 224 prihlásených produktov odborná porota vybrala 94 inovatívnych produktov reprezentujúcich 22 krajín alebo regiónov a Staroslovanská medovina svetlá® sa dostala do najužšieho výberu 11 finalistov SIAL Innovation Award 2015. „Porota ocenila okrem dizajnu aj inovatívnu a originálnu receptúru tohto tradičného slovanského nápoja,“ vysvetľuje Ing. Peter Kudláč, majiteľ medovinárstva Apimed. Okrem Číny si medovina odniesla uznanie aj z New Yorku, kde sa konala súťaž The New York International Wine Competition. Medovinárstvo Apimed sa do ejto súťaže zapojilo po prvýkrát a neobišlo naprázdno. Trnavská medovina® získala striebornú medailu v kategórii „mead“, teda medovina a svojim hodnotením prispela k oceneniu Apimedu ako najlepšieho výrobcu medoviny.

 

Trnavská medovina Kudláč

 

Foto: Ondrej Bobek, archív firiem

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Portál Kávičkári.sk vznikol v roku 2011 ako priestor pre všetkých nadšencov a milovníkov pôžitkov - dobrej kávy, jedla, zaujimavých miest a podujatí. Počas desaťročia pôsobenia priniesol stovky zauijímavých informácii, v ktorých sa rozoberala káva, slovenské pražiarne kávy, výrobcovia produktov, majitelia a prevádzkovatelia reštaurácii, šéfkuchári, ale i pomoc celému segmentu HoReCa.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články