Marián Ševčík šéfkuchár Primi Eurovea

Nedeľné varenie – style italiano

Milujete Taliansko? Najvyťaženejšia prevádzka v Eurovea, Primi River Lounge, si pre nás pripravila (nielen) nedeľné chuťovky. Tak teda buon appetito!

 

 

primi eurovea

 

Kto by teraz nechcel byť  v Taliansku? Vychutnať si skvelé cestoviny, vínko i atmosféru. Počúvať šum ulice a byť opantaný módou celého okolia. Jemný mix a inšpiráciu touto krajinou nájdete i v Primi. Vychutnajte si spolu s nami ďalšie nedeľné varenie.

 

IMG_3515m

 

1. Spaghetti alla siciliana

 

Suroviny: 

Krevety 26/30 40g, rukola 10g, krevety 100/200 40g, chlieb 25g, ryba 40g, cherry paradajky 35g, sušené paradajky 25g, chilli 1g, pečený cesnak 10g, citrónová šťava 2g, pomarančová kôra 1g, koriander 1g, biele víno 0,025l, špagety 150g

 

spaghetti alla siciliana

spaghetti alla siciliana v Primi

 

Postup: 

 

Na panvičke orestujeme krevety, kúsky čerstvej ryby, pridáme mušle, chilli, pečený cesnak, grilované cherry paradajky, sušené paradajky, podlejeme bielym vínom a rybacím vývarom. Pridáme citrónovú šťavu, pomarančovú kôru , čerstvý koriander, maslo a prehodíme so špagetami. Na tanieri dozdobíme rukolou a cesnakovou hriankou.

 

Marian Ševčík

 

2. Stracci con prosciutto

 

Suroviny:

Cestoviny 130g, cherry paradajky 40g, sušené paradajky 30g, bazalka 3g, biele víno 0,025 l, maslo 10g, prosciutto 30g, parmezán 15g

 

 

Stracci con prosciutto v Primi Eurovea

 

Postup: 

 

Na panvičke orestujeme cherry paradajky, pridáme sušené paradajky, podlejeme bielym vínom, pridáme trochu vývaru, cestoviny, maslo a čerstvú bazalku. Na tanieri dozdobíme plátkami prosciutta, hoblinami parmezánu, bazalkovým listom, drveným korením a olivovým olejom.

 

Stracci con prosciutto

 

3. Čokoládová pena (10 porcií)

 

Suroviny: 

Čokoláda 400 g, cukor 75 g, žĺtka 4 ks, mlieko 1,5 dcl, smotana 0,6 dcl.

 

čokoládová pena Primi

 

 

Postup:

 

Do vyšľahanej smotany pridáme roztopenú čokoládu s vaječnými žĺtkami, cukrom a mliekom. Môžeme dozdobiť lesným ovocím a karamelovou slamou.

 

čokoládová pena

 

Menu pripravil šéfkuchár reštaurácie Primi River Lounge, Marián Ševčík.

 

Marián Ševčík šéfkuchár Primi Eurovea

 

Foto: Ondrej Bobek pre Kávičkári.sk

Facebook Comments

Mohlo by sa vám páčiť