Nedeľné varenie

Miloš Šichman

Nedeľné varenie – Aby si pochutila aj kráľovná

Turčianske Teplice v minulosti boli obľúbené aj medzi kráľmi a kráľovnami. Aj preto sa habsburskou kuchyňou prepojenou s modernými trendmi inšpirovali pri tvorbe menu v 5-hviezdičkovom kúpeľnom hoteli Royal Palace. Šéfkuchár Miloš Šichman si pre nás pripravil pokrmy, na ktorých by si pochutila aj samotná kráľovná Sissi, po nej je aj pomenovaná hotelová reštaurácia.

Čítajte ďalej
Liviano

Nedeľné varenie: Farebná jeseň

Tohoročná jeseň nás tešila. Ihrala farbami, príjemnou teplotou a mátala vôňami, ktoré zahriali telo i dušu. Pečená kačica patrí k slovenských tradíciám a my milujeme všetky varianty tohto jedla. A najmä tie, z Liviano restaurant. Skúste recepty priamo z dielne šéfkuchára tejto výnimočnej reštaurácie a vychutnajte si jeseň, tak ako sa patrí.

Čítajte ďalej
fazuľovo kukuričná panvička

Nedeľné varenie – Čarovanie na grile

  Napriek tomu, že leto sa chýli ku koncu, sezónu grilovačiek si budeme môcť ešte chvíľu užiť.  Vychutnajte si s nami recepty so zeleninou a špecialitami vytvorenými špeciálne na gril.    1.Grilovaná zelenina s kuracím mäsom a klobáskou v alobale ( počet porcií 3-4) Suroviny:1 Zaúdená klobása Mecom, 2 kuracie prsia, 1 cuketa, 1 červená paprika, 200 g hnedých šampiónov, 50 g

Čítajte ďalej
jahody

Nedeľné varenie – Život plný chutí

Len nedávno sme dostali pozvanie na degustačnú večeru do reštaurácie Liviano, ktorá si pri príležitosti 11 rokov na trhu, pripravila menší prierez jej kuchyňou. V kuchyni sa so svojim tímom zvŕtal mladý šéfkuchár Martin Miklošík a pozvaným hosťom pripravil skutočné lahôdky. S nami sa podelil o pár receptov, tak sa nimi nechajte inšpirovať.

Čítajte ďalej
Grandhotel tatra šéfkuchár

Nedeľné varenie – Vianočné menu z Grandhotela

  Keď sa spoja tradície s moderným náhľadom, vysmážaný kapor sa premení na exkluzívny zážitok so štyrmi hviezdičkami. Inšpirujte sa sviatočnými receptami šéfkuchára Petra Novotného z Grandhotela Tatra a pripravte si spolu s nami kompletné vianočné menu s predjedlom a voňavým dezertom.   1.Divinová paštéta s pistáciami Suroviny: cibuľa, pár strúčikov cesnaku, žemle, mlieko, jelenie

Čítajte ďalej
Jozef Jando šéfkuchár

Nedeľné varenie: Čarovné recepty zo špajze

  Kde bolo, tam bolo, bola raz jedna špajza, ktorá dokázala čarovať. Vďaka pár ingredienciám a chuti variť stvorila pochúťky, ktoré milujú snáď všetci. Nechajte sa nimi inšpirovať.   1.Domáci hovädzí hamburger s volským okom, karamelizovanou cibuľkou a slaninkou Suroviny: Na výrobu domácej žemle ( 7 porcií) potrebujeme: mlieko 2 dcl, voda 2 dcl, lyžica cukru (med), lyžica soli, 1 celé droždie, lyžica

Čítajte ďalej