Novinky

Mandlove by Martina Grňová

Mandlove by Martina Grňová: „Niekto si zaplatí svadbu, my sme rozbehli firmu“

  Na začiatku to bolo riešenie zdravotných problémov, dnes je z toho vlastná značka Mandlove by Martina Grňová. Má svoj vlastný „kávový rituál“, ktorý miluje, vždy jej však v kaviarni chýbal koláč podľa jej gusta. Rozbehla preto svoj biznis a keby ju jej priateľ neusmernil, piekla by snáď 24 hodín denne – dodáva so smiechom. Martina Grňová chcela

Čítajte ďalej
Lenka Maťašovská

Fotky zo zahraničných ciest sa snaží aplikovať v praxi

  Napriek pomerne svojmu mladému veku si dokázala prejsť pozíciami, ktoré (nielen) znejú zvučne. Viedla marketing v našich veľhorách, lyžiarskom stredisku, ale aj v troch luxusných hoteloch. Lenka Maťašovská napriek láske k Slovensku vie, kde máme chyby a inšpiráciu si nosí aj vo svojom mobile. Máte dlhoročné a mnohé pracovné skúsenosti z oblasti cestovného ruchu. Momentálne pôsobíte aj marketingová riaditeľka pre

Čítajte ďalej
Jozef Jando šéfkuchár

Nedeľné varenie: Čarovné recepty zo špajze

  Kde bolo, tam bolo, bola raz jedna špajza, ktorá dokázala čarovať. Vďaka pár ingredienciám a chuti variť stvorila pochúťky, ktoré milujú snáď všetci. Nechajte sa nimi inšpirovať.   1.Domáci hovädzí hamburger s volským okom, karamelizovanou cibuľkou a slaninkou Suroviny: Na výrobu domácej žemle ( 7 porcií) potrebujeme: mlieko 2 dcl, voda 2 dcl, lyžica cukru (med), lyžica soli, 1 celé droždie, lyžica

Čítajte ďalej
pri šálke kávy

V gastronómii sa ocitol náhodne, ale inšpiroval ho hlavne zdravý sedliacky rozum jeho starých rodičov

Peter Kútny, hrdý lokálpatriot a rodák z Drietomy, by sa dal pokojne označiť za vizionára. V meste pod hradom Matúša Čáka vybudoval výnimočný projekt Facility System Hub®, ktorý predstavuje moderné administratívno-technologické centrum, ktorého súčasťou je aj reprezentatívna reštaurácia s kaviarňou.

Čítajte ďalej
Michal a Lucka Satori

Keď je veľkosť vízie väčšia ako čokoľvek iné

  Dvojica mladých ľudí zo Zvolena vytvorila koncept, aký na Slovensku nemá obdoby. Kaviareň v záhradnom centre, ktorá spĺňa atribúty ideálnej kaviarne- ponúka kvalitnú kávu, servis i jedlo. Svojim krokom chcú inšpirovať, nabudiť ďalších  k podobnej činnosti, ale aj zaujať.  Michal Siklienka a Lucia Wahlandtová sú skutočne iní. Asi ako prvé každému napadne- prečo ste sa rozhodli pre

Čítajte ďalej
Grandhotel Tatra

Komfort v súlade s prírodou

Novučičký Grandhotel Tatra láka kombináciou, ktorej sa ťažko odoláva: ponúka špičkový servis, prvotriedny komfort, neodolateľnú gastronómiu a to všetko uprostred panenských lesov valašského regiónu. Už od príjazdovej cesty je jeho návšteva zážitkom, presvedčte sa s nami.

Čítajte ďalej
White Dragon

Nedeľné Varenie – Inšpirácia od bieleho draka

  Vychutnajte si dnešné slnečné počasie slnečným jedlom, ktoré vám pripravil priamo biely drak. Vlastne šikovný team z prevádzky White Dragon, z Mlynskej doliny v Bratislave. Exotické chute vám pripomenú letnú dovolenku, prípadne vás naladia na tú ďalšiu, minimálne na jej plánovanie pri nedeľnom stole. 1.Kúsky kuraťa v kokosovom mlieku Suroviny: 180g kuracie prsia, 0,15l kokosové mlieko,

Čítajte ďalej

Editoriál : Chlieb a hry

  Už starovekí Rimania tvrdili: „Dajte ľuďom chlieb a hry, budú spokojní.” S menšími, či väčšími obmenami, podľa mňa tento výrok platí do  dnešných čias. A práve v dnešnej uponáhľanej a vystresovanej dobe, keď nám práca ukrajuje najväčšiu časť z našich životov, a neraz kvôli nej zabúdame vychutnávať si prítomný okamih a opomíname jednoduché radosti, je

Čítajte ďalej
dukátové buchtičky liviano

Nedeľné varenie – Život podľa Liviano

Bratislavská reštaurácia Liviano je medzi pôžitkármi známym pojmom. Pravidelne sa umiestňuje v rebríčkom TOP reštaurácií na Slovensku. Už roky ju vedie skúsený mladý šéfkuchár, Martin Miklošík, ktorý si pre našu rubriku „Nedeľné varenie“ pripravil špeciálne recepty.  1.Hovädzí tatarák s nakladanými horčičnými semienkami a sušeným vaječným žĺtkom Suroviny: Tatarák: 100g hovädzia sviečková, kečup, dijonská horčica, worchester omáčka, soľ,

Čítajte ďalej
Čarovná Špajza

Od hypoték k čarovnej reštaurácii

Petra Daubnerová sa na nás usmieva v bodkovaných šatách od dreveného barového stola, za ktorým nás lákajú voňavé sviečky, vintage rámy na obrázky a dobré slovenské víno. V útulnom, šarmantnom podniku uprostred Dubnice nad Váhom vytvorila hotovú rozprávkovú špajzu, kde nájdete všetky dobroty ako od babičky – výborné jedlo, čerstvé ovocie, kvalitné džemy i kúsok domova v pohodlnom kresle pri okne. Hovorí, že Čarovná špajza je jej druhé dieťa a keď ju navštívite, budete to cítiť.

Čítajte ďalej