Novinky

Liviano

Nedeľné varenie: Farebná jeseň

Tohoročná jeseň nás tešila. Ihrala farbami, príjemnou teplotou a mátala vôňami, ktoré zahriali telo i dušu. Pečená kačica patrí k slovenských tradíciám a my milujeme všetky varianty tohto jedla. A najmä tie, z Liviano restaurant. Skúste recepty priamo z dielne šéfkuchára tejto výnimočnej reštaurácie a vychutnajte si jeseň, tak ako sa patrí.

Čítajte ďalej
Igor Čajko

Zo sveta korporátu do kuchyne

Igor Čajko vždy rád na sebe pracoval. Možno aj to bolo dôvodom, že sa na štúdium vysokej školy vybral do Rotterdamu, kde sa venoval korporátnym financiám. Svet financií ho napĺňal, avšak vášeň pre gastronómiu bola väčšia. Dnes šéfuje kuchyni v novom trendy bystrickom podniku Bottova, napriek tomu, že predtým nikdy nevaril pre viac než dvoch ľudí. Tomu sa vraví láska ku gastronómii! Avšak neľutuje tento krok? 

Čítajte ďalej
Škola čaju Dilmah

Gourmettalk – Škola čaju Dilmah

Dovolíme si tvrdiť, že naše znalosti z oblasti kávy a jej prípravy sú na viac než základnej úrovni. Chuť po vzdelávaní a objavovaní nových chutí je však pre nás výzvou. Nesmierne sme sa potešili, keď nám do redakcie „pristála“ pozvánka do Školy čaju Dilmah v Prahe. Nielen, že sme objavili čaro nového nápoja, ale získali sme aj exkluzívny rozhovor so zakladateľom firmy Dilmah. Ale o tom, potom.

Čítajte ďalej
Incité

Robert Palík: „Zákazníkovi naservírujem len to, čo by som ponúkol aj svojej mame“

Mladí, sympatickí a šikovní. To sú slová, ktoré vystihujú Róberta Palíka a jeho spoločníka Mateja Mezeia. Práve oni sa rozhodli rozvíriť gastronómiu v Kremnici a priniesť do nej kvalitu, poctivosť, lokálnosť i svetovosť. Otvorili si spoločný podnik :Incité a ľuďom v ňom prinášajú zážitky. O tých svojich, ktoré sú spojené s kávou i drinkami nám porozprával Róbert, ktorý našiel prienik medzi dvoma láskami. To totiž nie je nemožné…

Čítajte ďalej
Juraj Iždinský

Od vegánskej reštaurácie k vlastnej značke sirupov

Pri fotení pre náš magazín sa smeje, že vyzerá ako SBS-kár, ktorý varí sirup. Juraj Iždinský je skrátka taký. Dobrosrdečný mladý podnikateľ, ktorý má v sebe zanietenie a lásku ku gastronómii. A čo ten sirup? Naozaj ho varí, aj keď jeho pracovná náplň je aj trošku iná. Tvorí, obchoduje, vylaďuje a navyše prináša každý deň ľuďom niečo chutné a sladké…Nám prezradil prečo sa rozhodol priniesť na slovenský trh značku Brown&Co.

Čítajte ďalej
Esterházy Galanta Wine & Coffee

Esterházy v srdci Galanty

V kaštieli Esterházyovcov v srdci Galanty a prekrásneho parku sídli kaviareň, ktorú by ste na svojich potulkách krajom nemali vynechať. Milovníci histórie ocenia jedinečnú atmosféru a dobové zariadenie. Prevádzka sa skladá z niekoľkých salónikov, kde na stenách visia obrazy rodiny Esterházy, a prekrásnej historickej pivnice.

Čítajte ďalej
Alberto Rosso

Červený strom v Seredi

Bývalú reštauráciu v polyfunkčnej budove v centre Serede si do rúk vzal jej bývalý zamestnanec. Premenil ju na kvalitnú kaviareň s fajčiarskou i nefajčiarskou zónou. Na kávu či chutný koláč sem chodia nielen domáci, ale aj ľudia z okolia.

Čítajte ďalej