Klubovňa v Banskej Bystrici: Piváreň v Barbakane

 Klubovňa v Banskej Bystrici: Piváreň v Barbakane

Nad Bystrickým námestím dominuje výrazná stavba pod názvom Barbakan. Voľakedy ukrývala väzenie, dnes je domovom milovníkov piva a výdatných chuťoviek. Usídlila sa v nej totiž Klubovňa. A dokonale podvihla šarm tejto budovy.

 

klubovňa bystrica barbakan

bystrická klubovňa medusa

 

Kamenné steny zdobí história, v podobe vojnových, baníckych  i remeselných artefaktov. Je príjemné, že v priestorov historickej budovy, je dnes miesto, kde sa stretávajú ľudia z Bystrice i z okolia.

 

 

banícke a športové artefakty v klubovni BB

artefakty klubovňa

 

Majestátnemu priestoru dominuje presklenená strecha, ktorá je jemne prekrytá dizajnovými plachtami. A vnútri doba moderná. Drevo, kov a sklo.

 

 

bystricka klubovna

 

Nakoľko klubovňa, nemôžeme zabúdať na fanúšikov. Sú tu dresy i zapnutá televízia, ktorá ponúka prenosy športových programov.

 

IMG_3140

 

Nájdete tu množstvo piva, ale i svoju tankovňu, ktorú tu má s kumštom varený Zlatý Bažant. Štamgasti môžu dokonca získať svoj vlastný, dizajnový pohár, kde mu prevádzka vygravíruje i jeho meno.

 

klubovňa pohár

 

Vyhladli ste? Potešíte sa chutným jedlám, ktoré zasýtia každého chlapa. A tak trošku potešia i ženy, veď prečo by sa raz za čas nemohlo zhrešiť pri dobrom jedle a kvalitnom pive? Navyše, Klubovňa myslí aj na celiatikov, a obľúbený rezeň im pripraví i v bezlepkovej forme. Rovnako dostanete i bezlepkový chlieb. A absolútne bezlepkové je tu mäso, ktoré na vás „číha“ takmer z každého stola. Kto by odolal?

 

 

rebrá barbakan

zlatý bažant pivo klubovňa

 

 

FOTO: Ondrej Bobek pre Kávičkári.sk

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Portál Kávičkári.sk vznikol v roku 2011 ako priestor pre všetkých nadšencov a milovníkov pôžitkov - dobrej kávy, jedla, zaujimavých miest a podujatí. Počas desaťročia pôsobenia priniesol stovky zauijímavých informácii, v ktorých sa rozoberala káva, slovenské pražiarne kávy, výrobcovia produktov, majitelia a prevádzkovatelia reštaurácii, šéfkuchári, ale i pomoc celému segmentu HoReCa.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *