Pri šálke kávy

Igor Čajko

Zo sveta korporátu do kuchyne

Igor Čajko vždy rád na sebe pracoval. Možno aj to bolo dôvodom, že sa na štúdium vysokej školy vybral do Rotterdamu, kde sa venoval korporátnym financiám. Svet financií ho napĺňal, avšak vášeň pre gastronómiu bola väčšia. Dnes šéfuje kuchyni v novom trendy bystrickom podniku Bottova, napriek tomu, že predtým nikdy nevaril pre viac než dvoch ľudí. Tomu sa vraví láska ku gastronómii! Avšak neľutuje tento krok? 

Čítajte ďalej
Incité

Robert Palík: „Zákazníkovi naservírujem len to, čo by som ponúkol aj svojej mame“

Mladí, sympatickí a šikovní. To sú slová, ktoré vystihujú Róberta Palíka a jeho spoločníka Mateja Mezeia. Práve oni sa rozhodli rozvíriť gastronómiu v Kremnici a priniesť do nej kvalitu, poctivosť, lokálnosť i svetovosť. Otvorili si spoločný podnik :Incité a ľuďom v ňom prinášajú zážitky. O tých svojich, ktoré sú spojené s kávou i drinkami nám porozprával Róbert, ktorý našiel prienik medzi dvoma láskami. To totiž nie je nemožné…

Čítajte ďalej
Juraj Iždinský

Od vegánskej reštaurácie k vlastnej značke sirupov

Pri fotení pre náš magazín sa smeje, že vyzerá ako SBS-kár, ktorý varí sirup. Juraj Iždinský je skrátka taký. Dobrosrdečný mladý podnikateľ, ktorý má v sebe zanietenie a lásku ku gastronómii. A čo ten sirup? Naozaj ho varí, aj keď jeho pracovná náplň je aj trošku iná. Tvorí, obchoduje, vylaďuje a navyše prináša každý deň ľuďom niečo chutné a sladké…Nám prezradil prečo sa rozhodol priniesť na slovenský trh značku Brown&Co.

Čítajte ďalej
Basta Fidli

A basta!

  …rozhodli sa a pustili sa do toho! Priestor, nad ktorým mnohí lámali palicu, po rokoch premenili na čarovné miesto. Vlastnými silami všetko zrepasovali  a opravili. Nábytok do kaviarne kupovali cez inzeráty, v okolitých dedinách mali dokonca vylepené plagáty. Dnes si od  sympatického páru, ktorý stojí za odvážnou premenou, návštevníci pýtajú kontakt na dizajnéra. Basta Fidli, kaviareň, kde to dýcha človečinou.

Čítajte ďalej
Marek Brezina

Pozná obľúbené chute (nielen) princeznej

Marek Brezina sa po 20-tich rokoch vracia „na miesto činu“. Na Zemplínskej šírave sa kedysi začala jeho kariéra a dnes je tu opäť. Medzitým stihol úspešne rozbehnúť niekoľko prevádzok a dosiahnuť svoj životný kariérny vrchol. A nám bolo cťou porozprávať sa s ním nielen o Thermal Šírava Spa resort. Cítili sme sa s ním naozaj kráľovsky!

Čítajte ďalej
Marek Gura

Od čistenia rýb po vlastnú reštauráciu – Marek Gura je dôkazom, že s pokorou sa dá toho veľa dokázať.

Pochádza z Kežmarku a počas praxe si prešiel celé Tatry. Ku gastronómii mal blízko už jeho otec, ktorý robil celý život manažéra v rôznych hoteloch vo Vysokých Tatrách. Pracoval s mnohými zvučnými menami gastronómie a od každého sa čosi priučil. Vo svojej kuchyni má iba 2 mrazničky – na zmrzlinu a hranolky. Pretože všetko ostatné pripravuje z čerstvých surovín. Predstavujeme vám Mareka Guru, šéfkuchára reštaurácie Racquet.

Čítajte ďalej
simona budinská

Tajomstvá najlepších

Tento rok plynie už náš piaty, počas ktorého sa venujeme recenziám prevádzok. Časom sme ich doplnili o rozhovory so zaujímavými osobnosťami z gastronomickej oblasti, recepty, editoriály… Množstvo rozhovorov a návštev vo výborných podnikoch (nielen na Slovensku) nás naučilo vytvoriť si špeciálny filter na to, ako poradiť, nasmerovať, či aj slušne skritizovať.

Čítajte ďalej
Daniel Tilinger

Daniel Tilinger : Mladým kuchárom najviac chýba pokora.

Má 29 rokov, pochádza z Hornych Salib, vyzerá ako vystrihnutý z časopisu, rozpráva pokojne a rozdáva úsmevy na každú stranu. A napriek tomu vraj v kuchyni dokáže mať „tvrdú ruku“ , pretože miesto, kde pracuje, funguje ako malá gastronomická armáda. Nájdete ho vo vychytenej reštaurácii v centre Londýna. Trénovali ho najvychýrenejší šéfkuchári, no jediné, čo u neho nájdete, je pokora a obdiv k svojmu remeslu. Predstavujeme vám kuchára, o ktorom ešte určite budeme počuť, Daniela Tilingera.

Čítajte ďalej
rodina

Rodina z vykurovacieho biznisu vytvorila v Rači kaviareň s perfektnou „Atmospherou“

Nová bytovka na mieste, kde voľakedy bývali kolotoče, ukrýva kaviareň s príjemnou atmosférou. Nájdete v nej nielen dobrú kávu, koláče či kvalitné vínka, ale aj niekoľko technologických vychytáviek, vrátanie selfieccina. Je zaujímavé, že dokonalý kaviarenský koncept do Rače priniesla rodina Imricha Sýkoru, ktorý sa dlhé roky venoval podnikaniu na míle vzdialenému gastronómií – vykurovaniu.

Čítajte ďalej
Forhaus

Paula Školeková : Svadba nemôže byť stresom, ale radosťou

Paula Školeková, mladá a ambiciózna žena, ktorá spoločne s otcom vedie rodinnú reštauráciu Forhaus, stihla od nášho posledného spoločného rozhovoru naozaj veľa. Ukončiť štúdium, vylepšovať rodinný podnik a dokonca sa aj vydať. Neprekvapuje nás, že svadbu si zorganizovala sama a dokonca ani to, že tak urobila práve vo Forhause. Práve nám prezradila, aký svadobný deň tu môžete zažiť aj vy.

Čítajte ďalej