Pri šálke kávy

Basta Fidli

A basta!

  …rozhodli sa a pustili sa do toho! Priestor, nad ktorým mnohí lámali palicu, po rokoch premenili na čarovné miesto. Vlastnými silami všetko zrepasovali  a opravili. Nábytok do kaviarne kupovali cez inzeráty, v okolitých dedinách mali dokonca vylepené plagáty. Dnes si od  sympatického páru, ktorý stojí za odvážnou premenou, návštevníci pýtajú kontakt na dizajnéra. Basta Fidli, kaviareň, kde to dýcha človečinou.

Čítajte ďalej
Marek Brezina

Pozná obľúbené chute (nielen) princeznej

Marek Brezina sa po 20-tich rokoch vracia „na miesto činu“. Na Zemplínskej šírave sa kedysi začala jeho kariéra a dnes je tu opäť. Medzitým stihol úspešne rozbehnúť niekoľko prevádzok a dosiahnuť svoj životný kariérny vrchol. A nám bolo cťou porozprávať sa s ním nielen o Thermal Šírava Spa resort. Cítili sme sa s ním naozaj kráľovsky!

Čítajte ďalej
Marek Gura

Od čistenia rýb po vlastnú reštauráciu – Marek Gura je dôkazom, že s pokorou sa dá toho veľa dokázať.

Pochádza z Kežmarku a počas praxe si prešiel celé Tatry. Ku gastronómii mal blízko už jeho otec, ktorý robil celý život manažéra v rôznych hoteloch vo Vysokých Tatrách. Pracoval s mnohými zvučnými menami gastronómie a od každého sa čosi priučil. Vo svojej kuchyni má iba 2 mrazničky – na zmrzlinu a hranolky. Pretože všetko ostatné pripravuje z čerstvých surovín. Predstavujeme vám Mareka Guru, šéfkuchára reštaurácie Racquet.

Čítajte ďalej
simona budinská

Tajomstvá najlepších

Tento rok plynie už náš piaty, počas ktorého sa venujeme recenziám prevádzok. Časom sme ich doplnili o rozhovory so zaujímavými osobnosťami z gastronomickej oblasti, recepty, editoriály… Množstvo rozhovorov a návštev vo výborných podnikoch (nielen na Slovensku) nás naučilo vytvoriť si špeciálny filter na to, ako poradiť, nasmerovať, či aj slušne skritizovať.

Čítajte ďalej
Daniel Tilinger

Daniel Tilinger : Mladým kuchárom najviac chýba pokora.

Má 29 rokov, pochádza z Hornych Salib, vyzerá ako vystrihnutý z časopisu, rozpráva pokojne a rozdáva úsmevy na každú stranu. A napriek tomu vraj v kuchyni dokáže mať „tvrdú ruku“ , pretože miesto, kde pracuje, funguje ako malá gastronomická armáda. Nájdete ho vo vychytenej reštaurácii v centre Londýna. Trénovali ho najvychýrenejší šéfkuchári, no jediné, čo u neho nájdete, je pokora a obdiv k svojmu remeslu. Predstavujeme vám kuchára, o ktorom ešte určite budeme počuť, Daniela Tilingera.

Čítajte ďalej
rodina

Rodina z vykurovacieho biznisu vytvorila v Rači kaviareň s perfektnou „Atmospherou“

Nová bytovka na mieste, kde voľakedy bývali kolotoče, ukrýva kaviareň s príjemnou atmosférou. Nájdete v nej nielen dobrú kávu, koláče či kvalitné vínka, ale aj niekoľko technologických vychytáviek, vrátanie selfieccina. Je zaujímavé, že dokonalý kaviarenský koncept do Rače priniesla rodina Imricha Sýkoru, ktorý sa dlhé roky venoval podnikaniu na míle vzdialenému gastronómií – vykurovaniu.

Čítajte ďalej
Forhaus

Paula Školeková : Svadba nemôže byť stresom, ale radosťou

Paula Školeková, mladá a ambiciózna žena, ktorá spoločne s otcom vedie rodinnú reštauráciu Forhaus, stihla od nášho posledného spoločného rozhovoru naozaj veľa. Ukončiť štúdium, vylepšovať rodinný podnik a dokonca sa aj vydať. Neprekvapuje nás, že svadbu si zorganizovala sama a dokonca ani to, že tak urobila práve vo Forhause. Práve nám prezradila, aký svadobný deň tu môžete zažiť aj vy.

Čítajte ďalej
Andrea Novosedlíková

Andrea Novosedlíková z REDCOCO“Rozhodnúť sa na základe pocitov, nemusí byť vždy najhoršie“

Je prvou Slovenkou, ktorá vyštudovala prestížny Fordham law School v New Yorku. Úspešná právnička roky pracovala v korporácii a pred posledným povýšením sa rozhodla ísť vlastnou cestou. Zdravá výživa, ale aj neznáme vody podnikania ju zlákali natoľko, že sa rozhodla oživiť európsky trh kvalitnými produktami z kokosu.

Čítajte ďalej
Simona Budinská

Simona Budinská: „Každý človek ukrýva príbeh a my sa ho snažíme ponúknuť kávičkárom.“

  Keď bola na základnej škole, chcela byť herečkou a obetovala tomu všetok svoj voľný čas. Svedomité roky príprav na talentové skúšky však „našťastie“ vyšli nazmar a vďaka tomu dnes nestojí na pódiu, ale za úspešným magazínom nielen ku káve. „Našťastie som pochopila, že na to nemám. Dnes by som bola možno na úrade práce. Za to

Čítajte ďalej
Zwicker

Daniela Kaňuková: „Nevesty hľadajú u nás aj možnosť tancovať pod hviezdami“

Je mladou mamičkou, ale napriek tomu sa s manželom venujú podnikaniu v gastronomickej oblasti, Jozefa Kaňuka a jeho projekty sme si predstavili už dávnejšie. Do jeho portfólia patrí známe Nico Caffé i Gottwaldka. Jeho nežnejšia polovička sa venuje penziónu, ktorý do Prešova priniesol čerstvý vzduch. Zwicker je miestom nielen na oddych, skvelé jedlo, ale aj pre svadby. A práve o nich sme sa rozprávali s Danielou.

Čítajte ďalej