Pri šálke kávy

Dali zbohom opere, aby si mohli otvoriť kaviareň, kde robia poctivé talianske gelato

  Nájsť dobrú zmrzlinu v našej metropole už nie je až taký problém. Nájsť však vynikajúcu zmrzlinu, špičkovú kávu a neuveriteľné makrónky na jednom mieste, to už je náročnejšia úloha. Nebojte sa, toto miesto sme našli za Vás! Je ním Kapucíno, ktorému „šéfuje“ veľmi milý pár. Taliansko je srdcovou záležitosťou tohto Idy a Rasťa Uhlárovcov. Milujú Rím

Čítajte ďalej
Marian Galuška

Udávať trendy v káve nie je jednoduché, Marián Galuška to však na Slovensku robí už roky.

  S kávou začal podnikať vtedy, keď sa na Slovensku vo veľkom pila „neská“. Ako prvý implementoval pražičku priamo do prevádzky, na ktorej začal vyrábať dnes už veľmi obľúbenú 9 Grams Coffee. Dováža luxusné brandy, kávu, čaje, či profesionálne technológie. Zdá sa, že je stále popredu a 100% je zameraný na biznis. Nezabúda si však užívať aj

Čítajte ďalej
dubin cafe

Tvrdá práca prináša úspech

Tomáš Callo a Anna Ribovičová spolu vytvorili v Prešove kaviareň a cocktail bar s názvom Dublin Cafe.  Táto prevádzka vychovala množstvo úspešných baristov i barmanov. Nám prezradili, v čom spočíva magická sila tohto miesta, ale aj to, že človek by mal piť takú kávu, ktorá mu predovšetkým chutí.

Čítajte ďalej
Sýpka Andrej Križan a Tibor Čepec

Sny si treba plniť

Priateľstvo je v živote dôležitá vec. O to viac, ak sa rozhodnete podnikať v gastronómii. Andrej Križan a Tibor Čepec do toho išli spoločne. S nadšením, množstvom nápadov a predovšetkým s odhodlaním. V decembri 2016 otvorili v Cíferi kaviareň s názvom Kafe Sýpka.

Čítajte ďalej
Zuzana Kovaľová

Prebudila ducha Prvej dámy Tatier

Je to len pár mesiacov, odkedy sa opätovne otvorili brány Prvej dámy Vysokých Tatier. Pre riaditeľku, Zuzanu Kovaľovú, je každý deň v Hoteli Lomnica prejavom zodpovednosti, ktorú si váži. Porozprávala nám o jeho povstaní, ktorým hotel prešiel ako bájny vták Fénix. Aj napriek tomu, že to nebolo jednoduché, spomína na to s úsmevom. A dnes sa na tomto magickom mieste spolu so svojim tímom pokračuje v písaní jej príbehu.

Čítajte ďalej
Tiago Vigano

Dajme šancu mladým

Hovorí Tiago Vigano, riaditeľ trenčianskeho hotela Elizabeth. „Sme najväčší hotel v Trenčíne, menšie prevádzky sledujú za aké ceny predávame. Nehodlám poškodzovať biznis,“ dodáva rodený Brazílčan, ktorému sa Slovensko stalo domovom.

Čítajte ďalej
Purista

Purista: Príbeh lahodných koláčikov pre tie najfajnovejšie jazýčky

Mária Krišová a Karol Ryník sú dvaja príjemní mladí ľudia, ktorých okrem spoločnej domácnosti spája aj vlastný biznis. Napriek mladému veku už stihli vytvoriť a „rozbehnúť“ kaviareň, bistro a cukrársku výrobu tých najfajnovejších koláčikov. Svojich zákazníkov nenazývajú inak, ako „hostia“, na prácu v kaviarni si vytvorili vlastný manuál a v rozhovore sa skvele dopĺňajú. A nebojte sa, ako tvrdia, ich koláčiky nie sú z inej planéty, iba si dávajú veľký pozor na suroviny, ktoré do nich dávajú.

Čítajte ďalej