Pri šálke kávy

Daniel Tilinger

Daniel Tilinger : Mladým kuchárom najviac chýba pokora.

Má 29 rokov, pochádza z Hornych Salib, vyzerá ako vystrihnutý z časopisu, rozpráva pokojne a rozdáva úsmevy na každú stranu. A napriek tomu vraj v kuchyni dokáže mať „tvrdú ruku“ , pretože miesto, kde pracuje, funguje ako malá gastronomická armáda. Nájdete ho vo vychytenej reštaurácii v centre Londýna. Trénovali ho najvychýrenejší šéfkuchári, no jediné, čo u neho nájdete, je pokora a obdiv k svojmu remeslu. Predstavujeme vám kuchára, o ktorom ešte určite budeme počuť, Daniela Tilingera.

Čítajte ďalej
rodina

Rodina z vykurovacieho biznisu vytvorila v Rači kaviareň s perfektnou „Atmospherou“

Nová bytovka na mieste, kde voľakedy bývali kolotoče, ukrýva kaviareň s príjemnou atmosférou. Nájdete v nej nielen dobrú kávu, koláče či kvalitné vínka, ale aj niekoľko technologických vychytáviek, vrátanie selfieccina. Je zaujímavé, že dokonalý kaviarenský koncept do Rače priniesla rodina Imricha Sýkoru, ktorý sa dlhé roky venoval podnikaniu na míle vzdialenému gastronómií – vykurovaniu.

Čítajte ďalej
Forhaus

Paula Školeková : Svadba nemôže byť stresom, ale radosťou

Paula Školeková, mladá a ambiciózna žena, ktorá spoločne s otcom vedie rodinnú reštauráciu Forhaus, stihla od nášho posledného spoločného rozhovoru naozaj veľa. Ukončiť štúdium, vylepšovať rodinný podnik a dokonca sa aj vydať. Neprekvapuje nás, že svadbu si zorganizovala sama a dokonca ani to, že tak urobila práve vo Forhause. Práve nám prezradila, aký svadobný deň tu môžete zažiť aj vy.

Čítajte ďalej
Andrea Novosedlíková

Andrea Novosedlíková z REDCOCO“Rozhodnúť sa na základe pocitov, nemusí byť vždy najhoršie“

Je prvou Slovenkou, ktorá vyštudovala prestížny Fordham law School v New Yorku. Úspešná právnička roky pracovala v korporácii a pred posledným povýšením sa rozhodla ísť vlastnou cestou. Zdravá výživa, ale aj neznáme vody podnikania ju zlákali natoľko, že sa rozhodla oživiť európsky trh kvalitnými produktami z kokosu.

Čítajte ďalej
Simona Budinská

Simona Budinská: „Každý človek ukrýva príbeh a my sa ho snažíme ponúknuť kávičkárom.“

  Keď bola na základnej škole, chcela byť herečkou a obetovala tomu všetok svoj voľný čas. Svedomité roky príprav na talentové skúšky však „našťastie“ vyšli nazmar a vďaka tomu dnes nestojí na pódiu, ale za úspešným magazínom nielen ku káve. „Našťastie som pochopila, že na to nemám. Dnes by som bola možno na úrade práce. Za to

Čítajte ďalej
Zwicker

Daniela Kaňuková: „Nevesty hľadajú u nás aj možnosť tancovať pod hviezdami“

Je mladou mamičkou, ale napriek tomu sa s manželom venujú podnikaniu v gastronomickej oblasti, Jozefa Kaňuka a jeho projekty sme si predstavili už dávnejšie. Do jeho portfólia patrí známe Nico Caffé i Gottwaldka. Jeho nežnejšia polovička sa venuje penziónu, ktorý do Prešova priniesol čerstvý vzduch. Zwicker je miestom nielen na oddych, skvelé jedlo, ale aj pre svadby. A práve o nich sme sa rozprávali s Danielou.

Čítajte ďalej
Vladimír Kmec

„Káva občas zachraňuje životy a situácie“, tvrdí Vladimír Kmec

Prírodné kaviarne sme vám už predstavili z každej strany. Chceli sme sa však pozrieť aj do ich „zákulisia“, či skôr až za bar. Tam sme našli veľmi vtipného a šikovného človeka, ktorý žije kávou. Miluje ju filtrovanú a hlavne veľa, pretože spí málo a väčšinu času venuje svojej práci – nielen jednej, ale viacerým prevádzkam kaviarní Yogi´s. Pre Vladimíra Kmeca je však práca zároveň koníčkom.

Čítajte ďalej
Payowallet

Payowallet: „pomáhame vytvárať návštevnosť“

Poznáte to: peňaženku máte plnšiu kartičiek z rôznych obchodov ako finančných prostriedkov. Keď ste však v obchode, zaručene nemáte pri sebe práve tú, ktorú potrebujete. A čo keby ste mali všetko pokope a ešte by vám to nezaberalo veľa miesta? A keby ste si mohli na jednom mieste aj pozrieť, čo zaujímavé vám ponúkajú obľúbené podniky? To tiež znie super! Poznáme systém, ktorý vás zaujme. Vyspovedali sme preto Klaudiu Drabikovú a Gabriela Ceglédiho z Payowallet.

Čítajte ďalej
Matúš Reľovský

Matúš Reľovský: Nečakal som, že vytvorím novú tatranskú závislosť

Po rozhovore sme žartovali, že by sa mu hodil bulvárny titulok: Od žeriavnika k šéfcukárovi. Matúš Reľovský, šéfcukrár kaviarne Mozart v tatranskom hoteli Lomnica, si vás jednoducho získa svojou srdečnosťou a pokorou. Stvoril vychýrený koláčik Lomnica, ktorý hostia označujú za tatranskú závislosť. Kde berie inšpiráciu na svoju tvorbu?

Čítajte ďalej