Reštaurácie

restauracia-la-musica-piestany-rezortpiestany-slovensko-kavickari-slovensko

La Musica v Piešťanoch: Reštaurácia, kde to ladí nielen v kuchyni

Meno Dodo Šošoka je výrazne späté nielen so slovenskou džezovou scénou, ale aj mestom Piešťany. Práve tu, na Kúpeľnom ostrove, mal svoj vlastný hudobný klub – JAZZ ART GALLERY -, ktorý nezanikol ani po jeho smrti. Dnes sa v jeho následníkovi, už na novom mieste, spája unikátny priestor reštaurácie, kaviarne, hudobného klubu a mestskej záhrady ukrytej pod menom La Musica na Teplickej ulici. Podnik, ktorý ľahko rozoznáte podľa jasného rukopisu: vo výklade gramofón, na strope visia trúbky, na stenách portréty džezových hudobníkov, s ktorými výborne ladí kuchyňa i kaviareň.

Čítajte ďalej
Selaví-vinotéka-reštaurácia-v-bratislave

Selaví v Bratislave: Keď je skvelý prvý dojem len začiatkom

Ak ste išli v Bratislave po Klobučníckej ulici, zrejme ste si toto miesto všimli – spoza výkladu na vás hľadia dva veľké svetlomety červeného veterána, z prúteného stropu visia desiatky lámp zo zrezaných fľašiek a všade je množstvo rastlín. Urobiť prvý dojem je dôležité, máte na to pár sekúnd a tu sa to skutočne podarilo. Keď si však niekto ukradne vašu pozornosť pre seba, dochádza na lámanie chleba: musí, alebo aspoň by mal chcieť pokračovať v nastolenom a ohúriť (potenciálneho) zákazníka ďalej. A práve tu nemalá časť podnikov zlyháva, to však nie je prípad Selaví.

Čítajte ďalej
zamok-simak-pezinok

Palffy restaurant: Ohúri vás už iba tým, že je

  Prvý dojem je obzvlášť dôležitý – na pracovnom pohovore, pri zoznámení so svokrovcami, na prvom rande, pri hľadaní vysnívanej dovolenkovej destinácie a vlastne kedykoľvek v živote. Najväčším kúzlom prvého dojmu je, že ho môžete urobiť iba jedenkrát. Buď, alebo. Jasné, faux pas sa môže prihodiť, vtedy však musíte vynaložiť nadľudské úsilie, aby ste pokrivený

Čítajte ďalej
bistro-chef-vo-zvolene

Bistro Chef : Tu velím ja

Koncept otvorenej kuchyne, hravosť, kvalitné suroviny, čerstvosť aj sezónnosť. Také je zvolenské Bistro Chef, ktoré už päť rokov sídli v bývalom meštianskom dome na Námestí SNP.  Voda, ryby, ocot, bylinky, maslo a pridaná hodnota. Aj vďaka týmto „prísadám“ sa tu chute premieňajú na skutočný pôžitok.

Čítajte ďalej
Korzo

Korzo vám zbúra predsudky o bratislavských reštauráciách

Keď sa ľudia v minulosti v Bratislave “korzovali”, znamenalo to, že sa prechádzali od Michalskej, Sedlárskej ulice cez Hlavné námestie či Rybársku bránu, no srdce samotného Korza bolo na Hviezdoslavovom námestí. A presne tam v priestoroch jednej z prvých reštaurácií v meste dnes už piaty rok úspešne funguje Korzo Café & Restaurant, ktoré nás očarilo, pretože má všetkých 5P – je príjemné, poctivé a precízne, prijateľné i pamätné.

Čítajte ďalej
Selaví

Bratislavské Selaví nám ukázalo umenie ako dobre žiť 

Bratislavská vínotéka Selaví sa stala miestom, kde elegancia v pohári a umenie na tanieri očarili nie jedného gurmána. Celý večer sa niesol v znamení spojenia dvoch fenoménov – vína Marchese Mezzei a fine dining Selaví. Ikonické vína a špeciálne degustačné menu v podaní šéfkuchára Jirku Zajíčka nám doslova vyrazili dych. Čo nám toto silné prepojenie prinieslo? 

Čítajte ďalej
aplikácie

Pätoro úspešného „gastroobchodníka“

Hovorí sa, že ak chce človek podnikať v gastronómii, musí pre to mať nesmiernu vášeň. Podnikanie v gastronómii si totiž vyžaduje niektoré špecifiká, s ktorými sa v iných oblastiach obchodníci nestretávajú. A okamžitá spokojnosť zákazníkov je prvou podmienkou pre úspech podniku. Našťastie, dnes existujú moderné technológie, ktoré si nachádzajú svoje miesto aj v gastro biznise a pomáhajú nielen s prevádzkou, ale aj vo vzťahu so zákazníkmi. Zákaznícka skúsenosť, alebo „customer experience“ začína mať zásadný vplyv na nákupné správanie sa zákazníka.  Chceme vám priblížiť prvých 5 aplikácií o ktorých by ste mali vedieť, ak podnikáte v gastre.

Čítajte ďalej