Reštaurácie

Korzo

Korzo vám zbúra predsudky o bratislavských reštauráciách

Keď sa ľudia v minulosti v Bratislave “korzovali”, znamenalo to, že sa prechádzali od Michalskej, Sedlárskej ulice cez Hlavné námestie či Rybársku bránu, no srdce samotného Korza bolo na Hviezdoslavovom námestí. A presne tam v priestoroch jednej z prvých reštaurácií v meste dnes už piaty rok úspešne funguje Korzo Café & Restaurant, ktoré nás očarilo, pretože má všetkých 5P – je príjemné, poctivé a precízne, prijateľné i pamätné.

Čítajte ďalej
Selaví

Bratislavské Selaví nám ukázalo umenie ako dobre žiť 

Bratislavská vínotéka Selaví sa stala miestom, kde elegancia v pohári a umenie na tanieri očarili nie jedného gurmána. Celý večer sa niesol v znamení spojenia dvoch fenoménov – vína Marchese Mezzei a fine dining Selaví. Ikonické vína a špeciálne degustačné menu v podaní šéfkuchára Jirku Zajíčka nám doslova vyrazili dych. Čo nám toto silné prepojenie prinieslo? 

Čítajte ďalej
aplikácie

Pätoro úspešného „gastroobchodníka“

Hovorí sa, že ak chce človek podnikať v gastronómii, musí pre to mať nesmiernu vášeň. Podnikanie v gastronómii si totiž vyžaduje niektoré špecifiká, s ktorými sa v iných oblastiach obchodníci nestretávajú. A okamžitá spokojnosť zákazníkov je prvou podmienkou pre úspech podniku. Našťastie, dnes existujú moderné technológie, ktoré si nachádzajú svoje miesto aj v gastro biznise a pomáhajú nielen s prevádzkou, ale aj vo vzťahu so zákazníkmi. Zákaznícka skúsenosť, alebo „customer experience“ začína mať zásadný vplyv na nákupné správanie sa zákazníka.  Chceme vám priblížiť prvých 5 aplikácií o ktorých by ste mali vedieť, ak podnikáte v gastre.

Čítajte ďalej
Sympl

Sympl.: Koncept, ktorý bojuje za lepšie food courty

Na food courty v nákupných centrách sme sa zvykli pozerať cez prsty, alebo aspoň s veľkou ostražitosťou. Niektorí „hráči“, pre ktorých bol na prvom mieste zisk a v lepšom prípade zákazník na druhom, nám k tomu dali pádne dôvody. Toľko očakávaná, toľko žiadaná a taká dôležitá revolúcia v tejto oblasti gastronómie je konečne tu. Neveríte? Sympl. v Galérii Lučenec je žiarivým príkladom.

Čítajte ďalej

KRUMPLA – Dá sa zamilovať do zemiaku?

  Nový koncept v centre Bratislavy vás presvedčí, že aj obyčajný zemiak dokáže byť gurmánskym zážitkom. Na Slovensku je zatiaľ jediný svojho druhu. Žiadne „z každého rožka troška” či jedálny lístok hrúbky malej Biblie. Reštaurácia KRUMPLA nekrompromisne stavia na jedinej ingrediencii — na zemiaku. Hlavnú hviezdu pritom šikovné ručičky jej kuchárov plnia tými najlahodnejšími plnkami, ktoré sú fúziou kuchýň z

Čítajte ďalej
Racquet reštaurácia NTC

Racquet: Gastronomický zážitok (nielen) pre športovcov

Začína sa úžasné obdobie plné slnečných dní ako stvorené na športovanie a oddych. Leto zvádza nielen aktívnych, ale aj príležitostných športovcov tráviť čas v prírode. V meste to však nie je vždy najjednoduchšie. My sme pre vás našli miesto, kde sa budete aj v horúcom veľkomeste cítiť príjemne. A ak ste radšej iba divákom športu a gurmánom, určite si aj vy prídete na svoje.

Čítajte ďalej
Menu

Reštaurácia, ktorá sa nemení a je to dobre.

  Liviano restaurant je na trhu už vyše 11 rokov, počas ktorých Slovensko naučila na fine dining, teda vysokú školu gastronómie. Nenápadná zvonku, s veľkým srdcom vnútri. Stále na stabilnej adrese, v Bratislavskom Technopole, na Kutlíkovej 17. Reštauráciu rozbiehala a dodnes vedie nadaná manažérka Adriana Husáková, ktorá mala pod palcom aj talenty, ktoré v nej

Čítajte ďalej
degustačné menu

V Hoteli Lomnica sme sa dotkli hviezd. Aj tých michelinských

Hotel Lomnica sa 18. a 19. mája stal centrom gurmánskeho diania na celom Slovensku. Zavalila ho lavína chutí v podaní dvoch špičkových kuchárov, tí si pripravili kreatívnu reinterpretáciu tatranských kulinárskych tradícií. Hlavnými hviezdami gurmánskeho večera boli uznávaný šéfkuchár Tomáš Levý z hotelovej reštaurácie Sissi a hosťujúci michelinský šéfkuchár Radek Kašpárek z pražskej reštaurácie Field. Aké tromfy vytiahli z rukávov svojich rondonov?

Čítajte ďalej