Reštaurácie

zamok simak

Palffy restaurant: Ohúri vás už iba tým, že je

  Prvý dojem je obzvlášť dôležitý – na pracovnom pohovore, pri zoznámení so svokrovcami, na prvom rande, pri hľadaní vysnívanej dovolenkovej destinácie a vlastne kedykoľvek v živote. Najväčším kúzlom prvého dojmu je, že ho môžete urobiť iba jedenkrát. Buď, alebo. Jasné, faux pas sa môže prihodiť, vtedy však musíte vynaložiť nadľudské úsilie, aby ste pokrivený

Čítajte ďalej
Bistro Chef Zvolen

Bistro Chef : Tu velím ja

Koncept otvorenej kuchyne, hravosť, kvalitné suroviny, čerstvosť aj sezónnosť. Také je zvolenské Bistro Chef, ktoré už päť rokov sídli v bývalom meštianskom dome na Námestí SNP.  Voda, ryby, ocot, bylinky, maslo a pridaná hodnota. Aj vďaka týmto „prísadám“ sa tu chute premieňajú na skutočný pôžitok.

Čítajte ďalej
Korzo

Korzo vám zbúra predsudky o bratislavských reštauráciách

Keď sa ľudia v minulosti v Bratislave “korzovali”, znamenalo to, že sa prechádzali od Michalskej, Sedlárskej ulice cez Hlavné námestie či Rybársku bránu, no srdce samotného Korza bolo na Hviezdoslavovom námestí. A presne tam v priestoroch jednej z prvých reštaurácií v meste dnes už piaty rok úspešne funguje Korzo Café & Restaurant, ktoré nás očarilo, pretože má všetkých 5P – je príjemné, poctivé a precízne, prijateľné i pamätné.

Čítajte ďalej
Selaví

Bratislavské Selaví nám ukázalo umenie ako dobre žiť 

Bratislavská vínotéka Selaví sa stala miestom, kde elegancia v pohári a umenie na tanieri očarili nie jedného gurmána. Celý večer sa niesol v znamení spojenia dvoch fenoménov – vína Marchese Mezzei a fine dining Selaví. Ikonické vína a špeciálne degustačné menu v podaní šéfkuchára Jirku Zajíčka nám doslova vyrazili dych. Čo nám toto silné prepojenie prinieslo? 

Čítajte ďalej
aplikácie

Pätoro úspešného „gastroobchodníka“

Hovorí sa, že ak chce človek podnikať v gastronómii, musí pre to mať nesmiernu vášeň. Podnikanie v gastronómii si totiž vyžaduje niektoré špecifiká, s ktorými sa v iných oblastiach obchodníci nestretávajú. A okamžitá spokojnosť zákazníkov je prvou podmienkou pre úspech podniku. Našťastie, dnes existujú moderné technológie, ktoré si nachádzajú svoje miesto aj v gastro biznise a pomáhajú nielen s prevádzkou, ale aj vo vzťahu so zákazníkmi. Zákaznícka skúsenosť, alebo „customer experience“ začína mať zásadný vplyv na nákupné správanie sa zákazníka.  Chceme vám priblížiť prvých 5 aplikácií o ktorých by ste mali vedieť, ak podnikáte v gastre.

Čítajte ďalej
Sympl

Sympl.: Koncept, ktorý bojuje za lepšie food courty

Na food courty v nákupných centrách sme sa zvykli pozerať cez prsty, alebo aspoň s veľkou ostražitosťou. Niektorí „hráči“, pre ktorých bol na prvom mieste zisk a v lepšom prípade zákazník na druhom, nám k tomu dali pádne dôvody. Toľko očakávaná, toľko žiadaná a taká dôležitá revolúcia v tejto oblasti gastronómie je konečne tu. Neveríte? Sympl. v Galérii Lučenec je žiarivým príkladom.

Čítajte ďalej

KRUMPLA – Dá sa zamilovať do zemiaku?

  Nový koncept v centre Bratislavy vás presvedčí, že aj obyčajný zemiak dokáže byť gurmánskym zážitkom. Na Slovensku je zatiaľ jediný svojho druhu. Žiadne „z každého rožka troška” či jedálny lístok hrúbky malej Biblie. Reštaurácia KRUMPLA nekrompromisne stavia na jedinej ingrediencii — na zemiaku. Hlavnú hviezdu pritom šikovné ručičky jej kuchárov plnia tými najlahodnejšími plnkami, ktoré sú fúziou kuchýň z

Čítajte ďalej