Zasnežený gourmettalk + súťaž

 Zasnežený gourmettalk + súťaž

Napriek tomu, že sa pani zima takmer blíži na svoj odpočinok, nezabudla sa pripomenúť radnou porciou snehu.  My sa zas pripomíname ďalšími novinkami zo sveta gurmánov. Je tu zimný gourmettalk.

 

Barista 2015

 

Počas posledného januárového víkendu sa konala kávová akcia roka, a to súťaž mladých baristov, Barista 2015. Podujatie sa konalo vďaka SCA a pod záštitou SCAE. Vysoká úroveň eventu, včetne skvelých súťažiacich a zahraničných rozhodcov, poukázala na to, že máme svetu kávy čo povedať.  Súťažilo sa v troch kategóriách, a to Barista, Cup Tasters 2015 a Latte Art 2015. Celé tri dni súťaženia sa niesli v pohodovej a príjemnej atmosfére, dokonca konkurenti sa navzájom podporovali, čo je v dnešnom svete nevídaná udalosť. Nakoniec však osud, šťastie i šikovnosť rozhodli takto:

 

Barista Championship 2015:

 

Veronika Gálová, La Bohéme Café, s kávou La Bohéme
Lukáš Podbehlý, Škola baristu, s kávou Green Plantation
Róbert Palík, Leroy Bar & Café, s kávou Coffee Proficiency
Latte Art Championship 2015:

 

Lucia Ondrušková
Lukáš Podbehlý
Marek Galko

 

Cup Tasters 2015:

 

Peter Csérko
Martin Karabinoš
Branislav Ondrejka

 

barista 2015

 

 

Pražská posila v Ebrietas

 

Pezinska top reštaurácia Ebrietas dostala novú posilu v podobe zástupcu šéfkuchára Romana Kintlera. Hoci je rodák z Modry, do susedného Pezinka ho zavialo až z Prahy. Roman pracoval ako šéfkuchár vo vychýrenej mekke talianskych delikates menom La Bottega Di Finestra. Počas svojho pôsobenia v Prahe absolvoval i prax u Gordona Ramseyho, ktorého reštaurácie získali dokopy až 15 Michelinových hviezd. Roman z nového lístka Ebrietas odporúča teľaciu kotletu pripravenú technikou sous – vide Royal burger zo 100% bio teľacieho mäsa z biofarmy Turová. A ako sladkú bodku na záver netreba podľa neho rozhodne vynechať tradičný domáci taliansky dezert “Torta Nera”.  Roman je veľký experimentátor, rád rúca zažité pravidlá a hosťom sa snaží vyjsť v ústrety aj v ich netradičných požiadavkách.

 

roman ebrietas

roman ebrietas

 

Poznáte Chai Latte?
Počas nášho chodenia po podnikoch sme narazili aj na chutný a extrémne návykový nápoj Chai Latte. Ten kto za ním hľadá kávu, je na omyle. Je to lahodný nápoj z čierneho čaju s prímesou mlieka a korenia, ktorý je servírovaný s horúcim mliekom. Jednoducho ako spomienka na detstvo. Navyše je bez lepku, 99% bez kofeinu a vhodný pre vegetariánov. Môžete ho nájsť v mnohých podnikoch po celom Slovensku – ich zoznam nájdete tu.

 

chai latte
chai latte

Pokiaľ by ste však radi Chai Latte ochutnali i v teple svojho domova, máme pre vás Valentínsku súťaž! Napíšte nám sem, do komentárov pod článkom, čo na Chai Latte najviac milujete. Kreujte celý víkend,  odpovede odmeníme v pondelok.  🙂

 

Výhercovia:

Alena Boginová Vargová

Lenka Káčerová

Anna Luptáková

 

 

FOTO: Ondrej Bobek, facebook Danielove kávové dobrodružstvá

 

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Portál Kávičkári.sk vznikol v roku 2011 ako priestor pre všetkých nadšencov a milovníkov pôžitkov - dobrej kávy, jedla, zaujimavých miest a podujatí. Počas desaťročia pôsobenia priniesol stovky zauijímavých informácii, v ktorých sa rozoberala káva, slovenské pražiarne kávy, výrobcovia produktov, majitelia a prevádzkovatelia reštaurácii, šéfkuchári, ale i pomoc celému segmentu HoReCa.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články