Nico z Prešova

 Nico z Prešova

Nešiel do centra, ale za svoju si vybral malebnú študentskú uličku 17. novembra. Starý socialistický priestor mu dodal odvahy, aby ukázal svoj potenciál. Na pomoc si vzal drevo, kov i tehly, mäkkosť dodali doplnky. Vôňu domova zabezpečil kávou. A ešte k tomu akou!

 

 

nico caffé prešov interiér

 

Nico Caffé patrí k symbolom súčasnej gastronomickej scény na Slovensku. Napriek svojej veľkosti, sa chýr o kaviarničke dokázal dostať až na ďaleký západ. Môžu za to nielen študenti, ktorí tu trávia svoj čas, a následným cestovaním šíria dobré meno obľúbeného podniku. Ale najmä káva a jej príprava.

 

káva a jej príprava v NICO Caffé prešov káva a jej príprava v NICO Caffé prešov

Zatiaľ čo niekde sa ešte len o alternatívnych prípravách kávy premýšľa, v podniku v Prešove sú dávnou súčasťou a našli si svoju základňu fanúšikov. Nás dostala cold brew, silná a intenzívna chuť, ktorá  na našich jazýčkoch pohojdala ešte chvíľku znamenitú.  Alternatívkam výrazne konkurujú aj klasiky. Pokiaľ sa tu ocitnete, nevynechajte cappuccino, od aktuálneho majstra Latte Art Jam, Viktora Štefančíka.

 

káva v nico caffé

 

Nemáte chuť na kávičku? Skúste čaj značky Harney & Sons, lahodnú limonádu, zázvorové pivečko, či naše obľúbené Chai Latte.

 

čaje harley and sons prešov chailatte prešov

 

Kapitolou samostatnou je Menu. Nájdete v ňom všetko na rýchle zažehnanie hladu. Zákusky, drobnosti k pivu a dokonca aj párky.

 

jedlo v nico caffejedlo v nico caffe

 

Steny zdobia nielen retro doplnky, ale aj praktická obrazovka, kde môžete live sharovať svoje zážitky z kaviarne.  Je to nová droga, tak s mierou! My sme sa pri fotení špeciálne na tento účel bavili asi polhodinku.

 

doplnky v kaviarni doplnky v kaviarni

 

Chystáte sa na východ? Tak nevynechajte zástavku v Nico Caffé. Iste bude stáť za to!

 

interiér NICO Caffé prešov interiér NICO Caffé prešovnico caffé

 

FOTO: Ondrej Bobek pre Kávičkári.sk

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Portál Kávičkári.sk vznikol v roku 2011 ako priestor pre všetkých nadšencov a milovníkov pôžitkov - dobrej kávy, jedla, zaujimavých miest a podujatí. Počas desaťročia pôsobenia priniesol stovky zauijímavých informácii, v ktorých sa rozoberala káva, slovenské pražiarne kávy, výrobcovia produktov, majitelia a prevádzkovatelia reštaurácii, šéfkuchári, ale i pomoc celému segmentu HoReCa.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *