Pražiareň na bulvári

 Pražiareň na bulvári

 

Nie je ani starý, ani nový. Žilinský bulvár napriek tomu svojou retro atmosférou láka ľudí a hľadí ich spomienkou na staré časy. A pri čom sa najlepšie spomína? Predsa pri dobrej káve! A tú nájdete práve v pražiarni a milej predajni Verticcio coffee & tea.

verticcio predajňa

Príjemný obchodík plný dobrej kávy, čaju a čokolády je v Žiline už známym pojmom. Nájdete v ňom predsa všetky tie milé a lahodné veci. Napriek tomu, že káva sa tu podáva len „na stojáka“, dvere sa tu nezatvoria a ruka na kľúče dverí strieda ruku. Prídu sem študenti, manageri, ale aj mamičky s kočárikmi.  Napriek menším rozmerom sa tu zmestia vraj až tri.

verticcio predajňa verticcio predajňa

Obchodík Verticcio coffee & tea, ukrýva za svojimi stenami poklad, a to vlastnú pražičku. Skúsený pražiar pracuje niekoľkokrát do týždňa na tom, aby svojim klientom pripravili tie najlahodnejšie zrnká kávy. Tá sa potom dá priamo v obchode otestovať a následne kúpiť. Tri mlyčeky s kávou ponúkajú zážitok pre každého. My sme podľahli čaru miestneho mainstreamu  a zvolili sme si kávu Bulvar espresso blend, ktorú vyladili chuťové bunky ulice. Práve Žilinčania totiž hlasovaním na lístkoch zvolili túto zmes za najpopulárnejšiu.

verticcio káva verticcio káva verticcio káva

Okrem vlastnej kávy si môžete zakúpiť aj populárne zmesy od talianskych výrobcov. Ostatné, a to najmä čokoládu, už má Verticcio so slovenským pôvodom.

verticcio coffe and tea

Ak máte chuť na kávu, dajte si espresso, ale nebojte sa aj cappuccina. Šikovné baristky ho pripravia raz dva a nezľaknú sa ani sójového mlieka. A výsledok je skutočne pôsobivý. A ten, kto si rád život osladí, iste ocení aj výber cukrov  medzi inými aj kokosový, či cukor z brezy, vraj vhodný pre diabetikov.

verticcio káva

Prekvapila nás ochota, milosť a znalosť personálu. Hrejivý pocit z návštevy si tak nesieme v srdci aj po ceste späť.

verticcio personál

 

 

Text: Simona Budinská

Foto: Ondrej Bobek

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Simona Budinská

Vášnivý gurmán, mama troch detí, dvoch kníh a niekoľkých bedekrov. Náhody sú jej osudom, a tak pred rokmi vznikol projekt Kávičkári.sk. S nadšením sa venuje najmä víziám, kreovaniu na portáli, ale aj new biznis. Srdcovkou je aj vzdelávanie v oblasti gastronómie v rámci projektu Gastrolove a tvorbe osobnostného PR.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *