Zeleň na univerzite

 Zeleň na univerzite

Ako oživiť neútulné chodby škôl? Dajme tam kaviarne! Nie hocijaké. Také, ktoré dodajú miestu štýl, oživia ho a navyše aj sfunkčnia. Tak ako Yogi´s Coffe Station UNIPO.

 

Chodba sivej prešovskej univerzity rozkvitla. Nemôžu za to kvety nasadené v umelohmotných kvetináčoch, ale kaviareň. Aby sme nezablúdili, cestu nám ukážu “packy”, ktoré sú na zemi.

 

stopy na zemi prešov yogis

 

 

Zelená je pozitívna. A v kaviarni na chodbe školy jej je veľa. Na zemi v podobe umelej trávy, ale aj na stene, či na mieste určenému na sedenie.  Poukazuje tak na silný vzťah k prírode, ktorý kaviarnička má.

 

 

prešov yogis

prešov yogis

 

Niektoré vysoké školy nemajú ani jednu kaviareň, tá Prešovská má až dve. Napriek silnej “konkurencii” v podobe automatov, si kaviareň našla svojich fanúšikov. Dokonca aj medzi profesormi, ktorí si vypýtali svoju vlastnú na rektorát. Môže za to iste nielen oku lahodiaci interiér, ale aj správne namiešané ingrediencie sortimentu, ktoré sú v ponuke. Espresso, capuccinno, Yogi´s tea latte, či Espresso flower pripravené šikovným baristom z kávičky Musetti.

 

 

Yogi´s Coffe Station UNIPO  baristi Yogi´s Coffe Station UNIPO  latte art

 

 

Tak ako poznáme aj zo Starbucks, je to nielen o kávičke. Dokonca je to tu lepšie- veď je to slovenské. Freshe z ovocia, či čerstvá detská výživa? Vyberte si to svoje a potom sa luxusne zvaľte do “trávy” pomedzi pníky stromov.  Veď predsa len, škola nás niekedy tak zmôže, že by sme si najradšej na chodbe rovno ľahli. V Yogi´s Coffe Station UNIPO sa to dá.

 

 

Yogi´s Coffe Station UNIPO Yogi´s Coffe Station UNIPO

 

Mimochodom, kaviareň by rada svoje pôsobenie presunula aj na iné slovenské univerzity a momentálne sa rozhliada po možnostiach. Čo poviete, nechceli by ste takú na škole aj vy? 😉

 

 

FOTO: Ondrej Bobek

Zdieľajte článok na sociálnych sieťach

Portál Kávičkári.sk vznikol v roku 2011 ako priestor pre všetkých nadšencov a milovníkov pôžitkov - dobrej kávy, jedla, zaujimavých miest a podujatí. Počas desaťročia pôsobenia priniesol stovky zauijímavých informácii, v ktorých sa rozoberala káva, slovenské pražiarne kávy, výrobcovia produktov, majitelia a prevádzkovatelia reštaurácii, šéfkuchári, ale i pomoc celému segmentu HoReCa.

Zobraziť všetky články autora >

Odporúčané články

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *